januari
Herdeiro LucaoFoto: Skånela IF

Lucao spelar VM med Kongo

Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

centrum_artikel

DR Kongo debuterar i VM sedan man utökat antalet lag från 24 till 32. Med i laget finns skånelaiten och Herdeiro Lucao. Lucao som är uppväxt i Märsta men född i Kongo. Han berättar för märsta.nu att han inte spelat i landslaget tidigare men varit med på läger och några träningsmatcher, dock inga officiella.

Lucao är nu en av tre målvakter i laget och han hoppas på speltid. Kongo har tuffa matcher mot Argentina, Danmark och Bahrain. Danmark är regerande mästare och Kongo ställs mot dem i andra matchen 17/1. Premiären sker mot Argentina 15/1 och avslutningen mot Bahrain 19/1.
– Det ska bli kul att möta en nation som Danmark, jag ser fram emot matchen, säger Lucao till märsta.nu

Kongo förbereder sig i Paris innan avresa till Egypten där VM hålls, laget tränar flera pass om dagen för att slipa på lagkemin. Lucao är den ende från Sverige men de flesta spelarna håller till i Europa. Inför säsongen valde Lucao att komma tillbaka till Skånela efter en tid utomlands och i Handbollsligan. Han har varit en viktig del i det Skånela som nu nosar på en kvalplats till Handbollsligan:
– Det har varit bra att vara tillbaka. Många nya saker att ta in och lära sig. det börjar bli bättre och bättre och det ska bli kul att komma tillbaka till del två av säsongen.

Skånela får nu klara sig utan Lucao i några matcher. Tanken var att flytta matcher enligt tränare Jimmy Karlsson, men på grund av att matcher redan flyttats på grund av covid-19 så spelar man enligt spelprogrammet så långt det går. Derbyt mot Rimbo kommer troligtvis att flyttas uppger Karlsson.

Du ser Handbolls-VM och Lucaos matcher på Viaplay

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

connys_helsida
meko_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

2020_helsida

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

ridskola2020_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

prima_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

defacto_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

januari_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

centrum_helsida2020
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

herrallsvenskan

Skånelas vinstsvit bruten

Handboll Skånelas fina vinstsvit bröts i hemmamatchen mot Kungälv efter bland annat fem mål av förre skånelaiten Jesper Filén.

meko_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
connys
prima_outsider