moderaterna_riksdag
Herdeiro LucaoFoto: Skånela IF

Lucao spelar VM med Kongo

Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

DR Kongo debuterar i VM sedan man utökat antalet lag från 24 till 32. Med i laget finns skånelaiten och Herdeiro Lucao. Lucao som är uppväxt i Märsta men född i Kongo. Han berättar för märsta.nu att han inte spelat i landslaget tidigare men varit med på läger och några träningsmatcher, dock inga officiella.

Lucao är nu en av tre målvakter i laget och han hoppas på speltid. Kongo har tuffa matcher mot Argentina, Danmark och Bahrain. Danmark är regerande mästare och Kongo ställs mot dem i andra matchen 17/1. Premiären sker mot Argentina 15/1 och avslutningen mot Bahrain 19/1.
– Det ska bli kul att möta en nation som Danmark, jag ser fram emot matchen, säger Lucao till märsta.nu

Kongo förbereder sig i Paris innan avresa till Egypten där VM hålls, laget tränar flera pass om dagen för att slipa på lagkemin. Lucao är den ende från Sverige men de flesta spelarna håller till i Europa. Inför säsongen valde Lucao att komma tillbaka till Skånela efter en tid utomlands och i Handbollsligan. Han har varit en viktig del i det Skånela som nu nosar på en kvalplats till Handbollsligan:
– Det har varit bra att vara tillbaka. Många nya saker att ta in och lära sig. det börjar bli bättre och bättre och det ska bli kul att komma tillbaka till del två av säsongen.

Skånela får nu klara sig utan Lucao i några matcher. Tanken var att flytta matcher enligt tränare Jimmy Karlsson, men på grund av att matcher redan flyttats på grund av covid-19 så spelar man enligt spelprogrammet så långt det går. Derbyt mot Rimbo kommer troligtvis att flyttas uppger Karlsson.

Du ser Handbolls-VM och Lucaos matcher på Viaplay

mp_host_helsida
jul2021
herrallsvenskan

Oavgjort igen för Skånela

Handboll Trots en klar ledning för Skånela med tjugo minuter kvar lyckas man tappa en poäng hemma mot Tyresö: - Vi ger bort en poäng, känns det som, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_helsida2020
hockeyettan

Wings föll mot tabellettan

Ishockey Det var en match av akademisk betydelse för både Hudiksvall och Wings. Redan klara ettan Hudiksvall kom till Märsta för att hålla farten uppe inför Allettan.

dack-helsida
julmarknad_helsida
connys_helsida
hockeyettan

Wings besegrade Segeltorp

Ishockey Näst sista omgången av Hockeyettan Östra spelades på söndagen och Wings kunde äntligen vinna efter några tunga matcher.

2020_helsida
hockeyettan

Poäng för Wings

Ishockey Wings fick med sig en poäng från matchen mot Hanviken då det blev förlust på övertid.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida
karlsson vs Stocken

Karlsson inför seriefinalen: Vi ska spela vårt spel

Handboll Tränarrivalerna Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg möts på lördag i Vikingahallen i en seriefinal: - Det är svårt att slå oss i Vikingahallen, det vet Amo som inte vunnit på flera år, säger Skånelas tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

stationshusen_out
swedol_outsider
dack-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
julmarknad_outsider
connys
jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider