panorama_centrum
Herdeiro LucaoFoto: Skånela IF

Lucao spelar VM med Kongo

Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

DR Kongo debuterar i VM sedan man utökat antalet lag från 24 till 32. Med i laget finns skånelaiten och Herdeiro Lucao. Lucao som är uppväxt i Märsta men född i Kongo. Han berättar för märsta.nu att han inte spelat i landslaget tidigare men varit med på läger och några träningsmatcher, dock inga officiella.

Lucao är nu en av tre målvakter i laget och han hoppas på speltid. Kongo har tuffa matcher mot Argentina, Danmark och Bahrain. Danmark är regerande mästare och Kongo ställs mot dem i andra matchen 17/1. Premiären sker mot Argentina 15/1 och avslutningen mot Bahrain 19/1.
– Det ska bli kul att möta en nation som Danmark, jag ser fram emot matchen, säger Lucao till märsta.nu

Kongo förbereder sig i Paris innan avresa till Egypten där VM hålls, laget tränar flera pass om dagen för att slipa på lagkemin. Lucao är den ende från Sverige men de flesta spelarna håller till i Europa. Inför säsongen valde Lucao att komma tillbaka till Skånela efter en tid utomlands och i Handbollsligan. Han har varit en viktig del i det Skånela som nu nosar på en kvalplats till Handbollsligan:
– Det har varit bra att vara tillbaka. Många nya saker att ta in och lära sig. det börjar bli bättre och bättre och det ska bli kul att komma tillbaka till del två av säsongen.

Skånela får nu klara sig utan Lucao i några matcher. Tanken var att flytta matcher enligt tränare Jimmy Karlsson, men på grund av att matcher redan flyttats på grund av covid-19 så spelar man enligt spelprogrammet så långt det går. Derbyt mot Rimbo kommer troligtvis att flyttas uppger Karlsson.

Du ser Handbolls-VM och Lucaos matcher på Viaplay

connys_helsida
retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida
centrum_sommar2022_helsida
nationaldag_helsida
defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll På fredagskvällen spelar glödheta MIK i Division 4, FC Arlanda spelar på lördagen mot Sundbyberg. Två serieledare som kan befästa sina placringar.

helsida
division 3

Seger för Arlanda

Fotboll FC Arlanda besegrade Rådmansö hemma på Midgårdsvallen och är fortsatt obesegrade i Division 3.

2020_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nationaldag_out
logistik_outsider
centrum_sommar_outsider2022
retro_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
moderat_outsider