defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Lucao byter landslag

Märstasonen Herdeiro Lucau, 32, avser byta landslag till Kongo-Kinshasa.

Herdeiro Lucau är född i Angola men uppväxt i Märsta. Via spel i Skånela hamnade han i olika elitklubbar både i Sverige och utomlands. Han blev publikfavorit i Kristianstad men återvände till GUIF Eskilstuna 2014, där har han varit kvar sedan dess.

Den kommande säsongen ska han även spela i Kongo-Kinshasas landslag rapporterar Aftonbladet.
– Kongos landslag hörde av sig till mig och frågade ifall jag kunde tänka mig ställa upp och jag tackade ja. Det har inte blivit några landskamper ännu men det kommer längre fram mot hösten, säger han till tidningen.

I samband med ett läger i Paris träffade han sina blivande landslagskamrater. En anledning till att Lucao kommer att spela för Kongo-Kinshasa är på grund av deras frikostiga bonusar om man representerar landet, detta trots att det är fattigt. Enligt Lucao kan man få hus eller ”Mercor”.

ica_oktober
defacto_helsida

Rosersberg till semifinal i Upplands Cupen

Fotboll Rosersbergs IK tog ett steg närmare Svenska Cupen när man på onsdagskvällen vann i Upplands Cupen: - En bra insats av samtliga i laget och en välförtjänt seger denna kväll där vi sett över 90 minuter är det bättre laget, skriver tränare Stefan Lundqvist på klubbens hemsida.

sigtunavatten_standard
fme_oktober
happyhomes_2019
damallsvenskan

Premiärförlust för Skånela

Handboll Skånelas damer inledde Allsvenskan hemma mot Kristianstad och fick dessvärre se sig besegrat: - Det finns jättemycket att ta med, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efter matchen.

connys
nrh
defacto_outsider
colorama_april2