centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Lucao byter landslag

Märstasonen Herdeiro Lucau, 32, avser byta landslag till Kongo-Kinshasa.

centrum_artikel

Herdeiro Lucau är född i Angola men uppväxt i Märsta. Via spel i Skånela hamnade han i olika elitklubbar både i Sverige och utomlands. Han blev publikfavorit i Kristianstad men återvände till GUIF Eskilstuna 2014, där har han varit kvar sedan dess.

Den kommande säsongen ska han även spela i Kongo-Kinshasas landslag rapporterar Aftonbladet.
– Kongos landslag hörde av sig till mig och frågade ifall jag kunde tänka mig ställa upp och jag tackade ja. Det har inte blivit några landskamper ännu men det kommer längre fram mot hösten, säger han till tidningen.

I samband med ett läger i Paris träffade han sina blivande landslagskamrater. En anledning till att Lucao kommer att spela för Kongo-Kinshasa är på grund av deras frikostiga bonusar om man representerar landet, detta trots att det är fattigt. Enligt Lucao kan man få hus eller ”Mercor”.

studenten2020_helsida
happy_homes_mars

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

speedy_helsida
studeravidare_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

connys_helsida
marina_helsida
stottasigtuna_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

sommarlov_helsida
kcbygg_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

valvet_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
kcbygg_outsider
swedol_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
stottasigtuna_outsider
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider