julbanner
Löwenströmska i Upplands-Väsby är ett sjukhus som månaga kommuninvånare genom åren vänt sig till. Foto: Locum

Löwenströmskas Närakut vässar mottagning och ökar öppettider

Löwenströmskas Närakut som har upptagningsområde i Sigtuna kommun meddelar att de från och med nu i mars driver verksamhet för akuta men inte livshotande tillstånd.

Närakuten Löwet byter namn till Närakut Löwenströmska, Pratikertjänst har drivit närakutverksamheten sedan 2000 och namnbytet skedde 1:a januari. Sedan 1:a mars har man också röntgen och man vänder sig till patienter med akuta men ej livshotande tillstånd.

Ökar tillgänglighet på sjukvård
Boende i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Närakut Löwenströmska.
– Det är riktigt spännande att få vara med och bygga upp något nytt som verkligen kommer att kunna göra skillnad för patienterna i länet. Det här är en satsning på vård som ligger mellan primärvård och sjukhusvård och något som jag tror verkligen behövs för att öka tillgängligheten på sjukvård, säger Carlos Hagel, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef Närakut Löwenströmska, i ett pressmeddelande.

Hanterar akuta tillstånd
Närakuten erbjuder telefonrådgivning och sjuksköterske- och läkarmottagning. Det finns kompetens att hantera både barn och äldre, laboratorium och röntgen. Man kan bland annat hantera frakturer, hjärnskakningar, akuta allergiska problem, buksmärtor och sårskador. Öppettiderna generösa, 8-22 alla dagar.
– Nu vässar vi verksamheten med generösa öppettider och bredare vård. Vi fortsätter att vara en viktig del i utvecklingen av den svenska sjukvården och välkomnar alla patienter som väljer att besöka oss för sina besvär. fortsätter Carlos Hagel.

EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

sportfiskebanner2
defacto_host2018
happy_homes_juli
lager_bilnet
julbanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

fme_jul
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

icavalsta_julbanner
sigtuna_funkis
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

komvuxq3_4
funkis_2
connys
objekt2
colorama_vinter
sigtunavatten_standard
vanster_jul
objekt3
objekt4
outsider
nrh_lania