midsommar
Löwenströmska i Upplands-Väsby är ett sjukhus som månaga kommuninvånare genom åren vänt sig till. Foto: Locum

Löwenströmskas Närakut vässar mottagning och ökar öppettider

Löwenströmskas Närakut som har upptagningsområde i Sigtuna kommun meddelar att de från och med nu i mars driver verksamhet för akuta men inte livshotande tillstånd.

Närakuten Löwet byter namn till Närakut Löwenströmska, Pratikertjänst har drivit närakutverksamheten sedan 2000 och namnbytet skedde 1:a januari. Sedan 1:a mars har man också röntgen och man vänder sig till patienter med akuta men ej livshotande tillstånd.

Ökar tillgänglighet på sjukvård
Boende i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Närakut Löwenströmska.
– Det är riktigt spännande att få vara med och bygga upp något nytt som verkligen kommer att kunna göra skillnad för patienterna i länet. Det här är en satsning på vård som ligger mellan primärvård och sjukhusvård och något som jag tror verkligen behövs för att öka tillgängligheten på sjukvård, säger Carlos Hagel, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef Närakut Löwenströmska, i ett pressmeddelande.

Hanterar akuta tillstånd
Närakuten erbjuder telefonrådgivning och sjuksköterske- och läkarmottagning. Det finns kompetens att hantera både barn och äldre, laboratorium och röntgen. Man kan bland annat hantera frakturer, hjärnskakningar, akuta allergiska problem, buksmärtor och sårskador. Öppettiderna generösa, 8-22 alla dagar.
– Nu vässar vi verksamheten med generösa öppettider och bredare vård. Vi fortsätter att vara en viktig del i utvecklingen av den svenska sjukvården och välkomnar alla patienter som väljer att besöka oss för sina besvär. fortsätter Carlos Hagel.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

varen2018
februari
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

sportfiskebanner2
vuxenutbildning2
brf_englamarken

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

objekt3
connys
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
sap_outsider
objekt2
forskontor
outsider_defacto
nfc_vinter
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
outsider_moderat
val2018
standard_ridskola
objekt4