moderaterna_tack
Löwenströmska i Upplands-Väsby är ett sjukhus som månaga kommuninvånare genom åren vänt sig till. Foto: Locum

Löwenströmskas Närakut vässar mottagning och ökar öppettider

Löwenströmskas Närakut som har upptagningsområde i Sigtuna kommun meddelar att de från och med nu i mars driver verksamhet för akuta men inte livshotande tillstånd.

Närakuten Löwet byter namn till Närakut Löwenströmska, Pratikertjänst har drivit närakutverksamheten sedan 2000 och namnbytet skedde 1:a januari. Sedan 1:a mars har man också röntgen och man vänder sig till patienter med akuta men ej livshotande tillstånd.

Ökar tillgänglighet på sjukvård
Boende i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Närakut Löwenströmska.
– Det är riktigt spännande att få vara med och bygga upp något nytt som verkligen kommer att kunna göra skillnad för patienterna i länet. Det här är en satsning på vård som ligger mellan primärvård och sjukhusvård och något som jag tror verkligen behövs för att öka tillgängligheten på sjukvård, säger Carlos Hagel, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef Närakut Löwenströmska, i ett pressmeddelande.

Hanterar akuta tillstånd
Närakuten erbjuder telefonrådgivning och sjuksköterske- och läkarmottagning. Det finns kompetens att hantera både barn och äldre, laboratorium och röntgen. Man kan bland annat hantera frakturer, hjärnskakningar, akuta allergiska problem, buksmärtor och sårskador. Öppettiderna generösa, 8-22 alla dagar.
– Nu vässar vi verksamheten med generösa öppettider och bredare vård. Vi fortsätter att vara en viktig del i utvecklingen av den svenska sjukvården och välkomnar alla patienter som väljer att besöka oss för sina besvär. fortsätter Carlos Hagel.

defacto_host2018
happy_homes_juli
defacto_banner_sep
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

hostfest_centrum

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

sbrf_sep
Norra Redovisningshuset
objekt3
objekt4
nfc_vinter
skanela_matcher18-19
outsider
objekt2
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
sportfiske_banner
connys