center_pan21
Löwenströmska i Upplands-Väsby är ett sjukhus som månaga kommuninvånare genom åren vänt sig till. Foto: Locum

Löwenströmskas Närakut vässar mottagning och ökar öppettider

Löwenströmskas Närakut som har upptagningsområde i Sigtuna kommun meddelar att de från och med nu i mars driver verksamhet för akuta men inte livshotande tillstånd.

centrum_artikel

Närakuten Löwet byter namn till Närakut Löwenströmska, Pratikertjänst har drivit närakutverksamheten sedan 2000 och namnbytet skedde 1:a januari. Sedan 1:a mars har man också röntgen och man vänder sig till patienter med akuta men ej livshotande tillstånd.

Ökar tillgänglighet på sjukvård
Boende i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Närakut Löwenströmska.
– Det är riktigt spännande att få vara med och bygga upp något nytt som verkligen kommer att kunna göra skillnad för patienterna i länet. Det här är en satsning på vård som ligger mellan primärvård och sjukhusvård och något som jag tror verkligen behövs för att öka tillgängligheten på sjukvård, säger Carlos Hagel, specialist i allmänmedicin och verksamhetschef Närakut Löwenströmska, i ett pressmeddelande.

Hanterar akuta tillstånd
Närakuten erbjuder telefonrådgivning och sjuksköterske- och läkarmottagning. Det finns kompetens att hantera både barn och äldre, laboratorium och röntgen. Man kan bland annat hantera frakturer, hjärnskakningar, akuta allergiska problem, buksmärtor och sårskador. Öppettiderna generösa, 8-22 alla dagar.
– Nu vässar vi verksamheten med generösa öppettider och bredare vård. Vi fortsätter att vara en viktig del i utvecklingen av den svenska sjukvården och välkomnar alla patienter som väljer att besöka oss för sina besvär. fortsätter Carlos Hagel.

mp_host_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
helsida_var2021
2020_helsida
oppethus_helsida
defacto_helsida
dack-helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

julmarknad_helsida
flygskola_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
julmarknad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider
dack-outsider