defacto_panorama_mustasch
Terroristen på Drottninggatan greps i Märsta.

Lokalpolisen spanar på extremister

Lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna kommun är en del av spanar på extremister åt SÄPO, rapporterar tidningen Mitt i: - Vi har en klick här och har agerat på detta, berättar Emil Andersson, chef för lokalpolisområdet till tidningen.

För 15 månader sedan avslöjade Dagens Nyheter att Märsta är ett högriskområde för rekrytering av terrorister. Ett halvår senare visade det sig att Mohammed Belkaid som bott i Märsta varit delaktig i terrorattackerna i Paris och Bryssel, i våras greps terroristen från Drottninggatan just i Märsta. Nu rapporterar tidningen Mitt i att Lokalpolisområde Sollentuna som även inkluderar Sigtuna spanar på radikala extremister åt SÄPO:
-Det bygger på att Säpo har en öppnare dialog med polisen idag. Vi har mer detaljerad information lokalt nu, säger Emil Andersson, chef för lokalpolisområdet till Mitt i.

Fångar upp signaler
Emil Andersson berättar för Mitt i att lokalpolisen kan fånga upp signaler i arbetet på gatorna:
– Det är också vår uppgift att se till att ingen som har dessa tendenser slinker igenom systemet – utan att de fångas upp på vägen. Det handlar om att arbeta systematiskt och veta vad man ska göra när vi ser ett avvikande beteende, säger han.

”Finns en klick”
Polisen ska ha agerat på det nya samarbetet med SÄPO men exakt hur kan Emil Andersson inte gå in på. Men han bekräftar at det finns ett antal personer som man har koll på. Det handlar om alla typer av våldsbejakande extremism.
– Det finns en klick i lpo-området, och det finns inslag av alla delar, uppger Emil Andersson för Mitt i

 

centrum_host_helsida
fme_oktober
agy_oppethus
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

defacto_mustach_helsida
ica_oktober

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

greeknighthelsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
agy_oppethus_outsider
connys
nrh
greeknight_outsider