defacto_pan2020
Terroristen på Drottninggatan greps i Märsta.

Lokalpolisen spanar på extremister

Lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna kommun är en del av spanar på extremister åt SÄPO, rapporterar tidningen Mitt i: - Vi har en klick här och har agerat på detta, berättar Emil Andersson, chef för lokalpolisområdet till tidningen.

centrum_artikel

För 15 månader sedan avslöjade Dagens Nyheter att Märsta är ett högriskområde för rekrytering av terrorister. Ett halvår senare visade det sig att Mohammed Belkaid som bott i Märsta varit delaktig i terrorattackerna i Paris och Bryssel, i våras greps terroristen från Drottninggatan just i Märsta. Nu rapporterar tidningen Mitt i att Lokalpolisområde Sollentuna som även inkluderar Sigtuna spanar på radikala extremister åt SÄPO:
-Det bygger på att Säpo har en öppnare dialog med polisen idag. Vi har mer detaljerad information lokalt nu, säger Emil Andersson, chef för lokalpolisområdet till Mitt i.

Fångar upp signaler
Emil Andersson berättar för Mitt i att lokalpolisen kan fånga upp signaler i arbetet på gatorna:
– Det är också vår uppgift att se till att ingen som har dessa tendenser slinker igenom systemet – utan att de fångas upp på vägen. Det handlar om att arbeta systematiskt och veta vad man ska göra när vi ser ett avvikande beteende, säger han.

”Finns en klick”
Polisen ska ha agerat på det nya samarbetet med SÄPO men exakt hur kan Emil Andersson inte gå in på. Men han bekräftar at det finns ett antal personer som man har koll på. Det handlar om alla typer av våldsbejakande extremism.
– Det finns en klick i lpo-området, och det finns inslag av alla delar, uppger Emil Andersson för Mitt i

 

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

vardcentral_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtunastad_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider