centrum_panorama2020
Terroristen på Drottninggatan greps i Märsta.

Lokalpolisen spanar på extremister

Lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna kommun är en del av spanar på extremister åt SÄPO, rapporterar tidningen Mitt i: - Vi har en klick här och har agerat på detta, berättar Emil Andersson, chef för lokalpolisområdet till tidningen.

centrum_artikel

För 15 månader sedan avslöjade Dagens Nyheter att Märsta är ett högriskområde för rekrytering av terrorister. Ett halvår senare visade det sig att Mohammed Belkaid som bott i Märsta varit delaktig i terrorattackerna i Paris och Bryssel, i våras greps terroristen från Drottninggatan just i Märsta. Nu rapporterar tidningen Mitt i att Lokalpolisområde Sollentuna som även inkluderar Sigtuna spanar på radikala extremister åt SÄPO:
-Det bygger på att Säpo har en öppnare dialog med polisen idag. Vi har mer detaljerad information lokalt nu, säger Emil Andersson, chef för lokalpolisområdet till Mitt i.

Fångar upp signaler
Emil Andersson berättar för Mitt i att lokalpolisen kan fånga upp signaler i arbetet på gatorna:
– Det är också vår uppgift att se till att ingen som har dessa tendenser slinker igenom systemet – utan att de fångas upp på vägen. Det handlar om att arbeta systematiskt och veta vad man ska göra när vi ser ett avvikande beteende, säger han.

”Finns en klick”
Polisen ska ha agerat på det nya samarbetet med SÄPO men exakt hur kan Emil Andersson inte gå in på. Men han bekräftar at det finns ett antal personer som man har koll på. Det handlar om alla typer av våldsbejakande extremism.
– Det finns en klick i lpo-området, och det finns inslag av alla delar, uppger Emil Andersson för Mitt i

 

aretslarling
salong_elisabeth_helsida
2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna
speedy_helsida
sigtuna_vatten_outsider
nrh
sportlov_sigtuna_outsider
connys
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider