defacto_pan2020
Foto: Webbstjärnan/Agnes Stuber

Lokala vinnare i Webbstjärnan

Två skolor i kommunen prisades i samband med Webbstjärnan som går till skolprojekt som publiceras på webben.

Valstaskolan och Steningehöjdens skola vann varsitt pris i samband med Webbstjärnan 2016. Totalt deltog 2060 klasser i tävlingen och 14 vinnare utsågs. Valstaskolan fick priset i kategorin Årets veteran, där var det klass 7-9 i förberedelseklassen som dokumenterade sitt lärande på webben. Steningehöjdens skola klass 2 fick ett av Årets specialenämnanden för sitt arbete med Höjdarna07.

2020_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

defacto_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

happy_homes_mars
marina_helsida
festspec_corona_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
festspec_corona_outsider