defacto_pan

Lokala protester mot sopbilcentral

Ett företag avser etablera sopbilscentral i Rosersberg och en bygglovsansökan har lämnats in för att få permanent bygglov på gamla macktomten.

marstakalaset_artikel

En verksamhet med sopbilscenral har etablerats i Rosersberg på gamla macktomten längs Norrsundavägen trots att boende protesterat mot att verksamheten är högljudd och att bilarna står på tomgång sedan tidig morgon.

Företaget som driver verksamheten har för två år sedan ansökt om att få permanent bygglov för verksamheten men inget beslut har fattats. Nu går kommunen ut på nytt med ärendet och de boende har på nytt protesterat.
– Det är störande med ljud, tidigt före kl 0600. Tunga fordon hela tiden, förfular området samt risk för nedsmutsning av grundvatten och risk för skadedjur och lukt. Borde ligga bland lager- och logistikmiljö inte bland hus, där det bor privatpersoner. Och kommunen har skött det katastrofalt dåligt med tanke på att det redan är byggt och man väntar två år med att sända ut dessa dokument, säger en av de klagande till märsta.nu

Enligt de uppgifter Stadsbyggnadskontoret har används tomten för uppställning av arbetsfordon. Man känner inte till att det påverkar miljön negativt i närområdet. Men sedan man uppmärksammats på att eventuell annan verksamhet förekommer på platsen kommer man att ta kontakt med fastighetsägaren.

sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum
defacto_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2
arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

arlanda_golf_juli2_outsider
connys
nrh
sportfiske_sommar
colorama_april
defacto_outsider