sap_pan
Foto: Pressbild/Hotell Kristina

Lokala näringslivet vill se ökad trygghet och minskad brottslighet

I höst kommer Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimat, men redan nu visar enkätsvar att kommunens företagare vill se minskad brottslighet och ökad trygghet.

Brottslighet och trygghetsfrågor är områden som kommunens företagare lyfter som viktiga i den årliga enkätundersökningen som Svenskt Näringsliv genomför. Resultatet presenteras i höst men idag offentliggjorde Svenskt Näringsliv några enkätsvar.
– Det är positivt att Sigtuna kommun redan jobbar aktivt med den frågan. Under våren har kommunen gjort en kartläggning tillsammans med lokala företag för att få en uppdaterad lägesbild för det fortsatta trygghetsarbetet, säger Jessica Drugge, tillförordnad regionchef Svenskt Näringsliv.

Företagare i Sigtuna är dock inte ensamma om att driva på frågor om trygghet och minskad brottslighet, i 19 av 26 kommuner är det en önskad prioriterad fråga. Dialog mellan kommun och företag anses också vara viktigt.
– 28 procent av företagen Sigtuna kommun anser att brottslighet och otrygghet påverkar dem negativt i deras vardag. Det är viktigt att kommunerna inkluderar de lokala företagen i det brottsförebyggande arbetet, enligt beräkningar kostar brottsligheten svenska företag över 100 miljarder kronor varje år, fortsätter Jessica Drugge.

kso_helsida
pantamera_avc_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
helsida_sfs
mp_helsida_april

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

defacto_helsida
social_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
outsider_social
kso-duell_out