bostadsformedling
Lotta Boman, VD SigtunahöjdenFoto: Pressbild/Sigtunahöjden

Lokala hotell kräver fortsatta åtgärder

Fem lokala hotell- och konferensanläggningar står bakom ett upprop om fortsatta åtgärder från staten.

centrum_artikel

Ett upprop som signerats av större hotell- och konferensanläggningar i landet som Karlstad CCC, Conventum Örebro, Radisson Blue Waterfron och Svenska Möten får stöd av fem lokala anläggningar i kommunen.
– I vår kommun är mötesindustrin en stor och viktig del av besöksnäringen. En av våra stora utmaningar är att vi i princip har ett förbud mot att bedriva våra verksamheter i och med myndighetsförbudet mot allmänna sammankomster över 50 personer, säger Lotta Boman, VD på Sigtunahöjden

Utöver Sigtunahöjden är det Steningevik, Rosersbergs slott, Stora Brännbo, Sigtunastiftelsen och Sigtuna Stads Hotell som ställer sig bakom uppropet enligt Lotta Bohman. I uppropet kräver man fortsatta åtgärder från staten så att man kan överleva och behålla en personalstyrka som kan starta upp verksamheten när man återgår till mer normala förhållanden i samhället.

I annat fall riskerar branschen att helt raderas ut, står det i uppropet. Dels handlar det om omställningsstödet och eventuell höjning av gränsen för när ett företag är berättigat till det. Man vill också se att Folkhälsomyndigheten tydliggör skillnaden mellan offentliga sammankomster och vanliga möten och konferenser. Idag råder förbud mot sammankomster över 50 personer vilket innebär att i stort sett alla konferenser i landet ställts in.
– Många möten och konferenser är inte allmän sammankomst i lagens mening men likställs ofta i debatten. Trots att vi kan klara av många och ganska stora möten med FHM:s rekommendationer avstår många företag och organisationer att boka möten, bland annat pga av otydligheten. Detta måste vi förklara för våra kunder för att få dem att återigen våga boka möten på våra anläggningar, fortsätter Lotta Boman.

sigtunahem_sokbostad
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov