moderaterna_panorama
Lotta Boman, VD SigtunahöjdenFoto: Pressbild/Sigtunahöjden

Lokala hotell kräver fortsatta åtgärder

Fem lokala hotell- och konferensanläggningar står bakom ett upprop om fortsatta åtgärder från staten.

Ett upprop som signerats av större hotell- och konferensanläggningar i landet som Karlstad CCC, Conventum Örebro, Radisson Blue Waterfron och Svenska Möten får stöd av fem lokala anläggningar i kommunen.
– I vår kommun är mötesindustrin en stor och viktig del av besöksnäringen. En av våra stora utmaningar är att vi i princip har ett förbud mot att bedriva våra verksamheter i och med myndighetsförbudet mot allmänna sammankomster över 50 personer, säger Lotta Boman, VD på Sigtunahöjden

Utöver Sigtunahöjden är det Steningevik, Rosersbergs slott, Stora Brännbo, Sigtunastiftelsen och Sigtuna Stads Hotell som ställer sig bakom uppropet enligt Lotta Bohman. I uppropet kräver man fortsatta åtgärder från staten så att man kan överleva och behålla en personalstyrka som kan starta upp verksamheten när man återgår till mer normala förhållanden i samhället.

I annat fall riskerar branschen att helt raderas ut, står det i uppropet. Dels handlar det om omställningsstödet och eventuell höjning av gränsen för när ett företag är berättigat till det. Man vill också se att Folkhälsomyndigheten tydliggör skillnaden mellan offentliga sammankomster och vanliga möten och konferenser. Idag råder förbud mot sammankomster över 50 personer vilket innebär att i stort sett alla konferenser i landet ställts in.
– Många möten och konferenser är inte allmän sammankomst i lagens mening men likställs ofta i debatten. Trots att vi kan klara av många och ganska stora möten med FHM:s rekommendationer avstår många företag och organisationer att boka möten, bland annat pga av otydligheten. Detta måste vi förklara för våra kunder för att få dem att återigen våga boka möten på våra anläggningar, fortsätter Lotta Boman.

liber_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

connys_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

mp_helsida_april
defacto_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

logistik_sigtuna_helsida
helsida
retro_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

logistik_outsider
retro_outsider
outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
connys