beijer_panorama
Lotta Boman, VD SigtunahöjdenFoto: Pressbild/Sigtunahöjden

Lokala hotell kräver fortsatta åtgärder

Fem lokala hotell- och konferensanläggningar står bakom ett upprop om fortsatta åtgärder från staten.

centrum_artikel

Ett upprop som signerats av större hotell- och konferensanläggningar i landet som Karlstad CCC, Conventum Örebro, Radisson Blue Waterfron och Svenska Möten får stöd av fem lokala anläggningar i kommunen.
– I vår kommun är mötesindustrin en stor och viktig del av besöksnäringen. En av våra stora utmaningar är att vi i princip har ett förbud mot att bedriva våra verksamheter i och med myndighetsförbudet mot allmänna sammankomster över 50 personer, säger Lotta Boman, VD på Sigtunahöjden

Utöver Sigtunahöjden är det Steningevik, Rosersbergs slott, Stora Brännbo, Sigtunastiftelsen och Sigtuna Stads Hotell som ställer sig bakom uppropet enligt Lotta Bohman. I uppropet kräver man fortsatta åtgärder från staten så att man kan överleva och behålla en personalstyrka som kan starta upp verksamheten när man återgår till mer normala förhållanden i samhället.

I annat fall riskerar branschen att helt raderas ut, står det i uppropet. Dels handlar det om omställningsstödet och eventuell höjning av gränsen för när ett företag är berättigat till det. Man vill också se att Folkhälsomyndigheten tydliggör skillnaden mellan offentliga sammankomster och vanliga möten och konferenser. Idag råder förbud mot sammankomster över 50 personer vilket innebär att i stort sett alla konferenser i landet ställts in.
– Många möten och konferenser är inte allmän sammankomst i lagens mening men likställs ofta i debatten. Trots att vi kan klara av många och ganska stora möten med FHM:s rekommendationer avstår många företag och organisationer att boka möten, bland annat pga av otydligheten. Detta måste vi förklara för våra kunder för att få dem att återigen våga boka möten på våra anläggningar, fortsätter Lotta Boman.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Thai Airways flyger från Arlanda igen

Näringsliv I oktober startar Thai Airways med flyg till och från Arlanda.

happyhomes_sommar2020

Gelba säljer delar av Arlandastad Group

Näringsliv Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB köper upp femton procent av Arlandastad Group från Gelba som har planer för en börsintroduktion: - Arlandastad Group och Per Taube som huvudägare har visat att de är en strategisk partner avseende utvecklingen kring Stockholm Arlanda och därmed större infrastrukturprojekt. SBB som är Europas ledande ägare av social infrastruktur räknar med att bidra med ny infrastruktur samt fastighetsutvecklingskunnande för att ytterligare stärka såväl Stockholmsregionen som andra strategiska platser, säger Ilija Batlijan, VD för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

helsida_var2021
coronakrisen

Återhämtningen har startat men fortsatt ansträngt

Näringsliv Swedavia har fortfarande en ansträngd situation men ser ljust i tunneln för flygets återhämtning.

defacto_helsida
coronakrisen

Fem interkontinentala linjer blir snart elva

Näringsliv Den senaste veckan har det lanserats sex interkontinentala linjer mellan Arlanda, Asien och USA vilket välkomnas av Swedavia.

Märstabon nomineras till Kungens pris

Näringsliv Märstabon och entreprenören Andie Lahdo har nominerats till Kungens pris som Årets nybyggare: - Jag är jätteglad över nomineringen som mottagits och idag har vi förberett med tårta och läsk på huvudkontoret i Arlandastad, säger Lahdo i ett uttalande.

brobygget_night
coronakrisen

SAS satsar på USA från Arlanda igen

Näringsliv Inte bara Finnair satsar på USA utan SAS meddelar att man återupptar rutt till New York och etablerar till Miami.

connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

Finnair satsar på interkontinentala resor från Arlanda

Näringsliv Finnair startar upp direktlinjer till Miami, Bangkok och Phuket från Arlanda: - Vi är glada att kunna möta svenskarnas längtan efter resande med direktflyg från Arlanda till Bangkok, Phuket och Miami. Detta är några av de absolut populäraste vinterdestinationerna för svenskar. Vi vet att många just nu planerar sina vinterresor i takt med att världen öppnar upp och vi ser fram emot att välkomna dem ombord på våra Airbus A350, säger Ole Orvér, Chief Commercial Officer på Finnair.

brobygget_day
coronapandemin

Resenärerna börjar hitta tillbaka

Näringsliv En lång period under pandemin har 9 av 10 resenärer lämnat Arlanda, nu visar junis siffror på att 2 av 10 återigen reser.

praktiska_helsida
andersojag
EXTRA

Ny företagspark i Arlandastad

Näringsliv En ny företagspark kommer etableras i Arlandastad öster om E4:an: - Här finns utrymmet att skapa affärsmöjligheter i bästa läget. Vi har redan fått ett stort intresse från marknaden för etablering i F60. Med tanke på de miljardbelopp som investeras i Arlandaområdet varje år är intresset högt från bland annat de verksamheter som står för själva byggnationerna av de investeringar som görs, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Group som äger Explore Arlandastad.

Nystart på Wenngarn med äventyrsgolf, mat och nöjen

Näringsliv Bröderna Daniel och Filip Guven som äger ZFD Fastigheter tar över Wenngarn och ska utveckla det till en destinationsplats med mängder av aktiviteter: - Det ska vara en plats för familjer men även nöje, restaurang och aktiviteter för alla, säger Daniel Guven.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
andersojag_outsider
brobygget_night_out
brobygget_day_out
praktiska_outsider
beijer_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider