moderaterna_panorama
Foto: Riksbanken

Lokala företagens utveckling lägre än i andra kommuner

Tillväxten bland kommunens företag i kommunen hör till de lägre nivåerna i länet enligt Syna.

Kreditupplysningsföretaget Syna har rankat kommunerna gällande hur företagen växer. Sigtuna hamnar på plats 23 av 26 baserat på hur mycket företagen anställt, ökat omsättningen och gått med vinst.
– Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från olika undersökningar som annars ofta utgår från personliga åsikter. Därför är den så viktig och därför rankas den så högt av både näringsliv och kommuner, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

Ett stort antal företag uppfyller kriterierna men i jämförelse med andra i länet så hamnar alltså Sigtuna i botten. Väsby toppar följt av Norrtälje och Botkyrka. I botten finns Lidingö, Vaxholm, Danderyd och Sigtuna.

retro_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

defacto_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

2020_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

liber_helsida
helsida
connys_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
connys
nrh
retro_outsider
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider