banner_moderaterna
Foto: Jamshid Jamshidi

Logistikcenter till Arlandstad

Aditro Logistics etablerar ett logistikcenter på 25000 kvadratmeter i Arlandastad på mark som Skanska äger och ska bygga på.

banner_moderaterna_artikel

Skanska bygger ett logistikcenter åt Aditro Logistics på 25000 kvadratmeter, det väntas stå klart andra kvartalet 2019.
– Vi för redan dialoger med befintliga och nya kunder för den här enheten. Närheten till slutkonsumenten inom Retail kommer vara en stor fördel för de företag som förlägger sin logistik hos oss i Arlanda, säger Johannes Gussander, VD på Aditro Logistics, i ett pressmeddelande.

Det väntas bli en helautomatiserad enhet med fokus på e-handel och robotisering i grunden.
– Vi är relativt långt gångna med våra planer men det slutgiltiga valet kommer att tas efter sommaren som planen ligger nu, fortsätter Gussander.

Ökad efterfrågan
Bakgrunden till etableringen är att Aditro Logistics haft en ökad efterfrågan från kunder på etableringar i Stockholmsområdet.
– De ständigt ökade ledtidskraven på e-handeln är den stora drivaren och detta har varit grunden för vårt beslut för en Arlanda-enhet. I och med denna etablering kommer vi ha runt 90 000kvm lageryta i den väldigt strategiska och snabbväxande regionen, berättar Mikael Törnqvist, Director Corporate Development Aditro Logistics.

Såldes för 230 miljoner
Skanska sålde projektet till Aditro Logistics för 230 miljoner kronor. Anläggningen ligger i direkt anslutning till E4 med bra skyltläge:
– Utvecklingen i Arlandastad går helt i linje med vår strategi att fokusera på logistikanläggningar med moderna specifikationer i topplägen. Därför är vi väldigt stolta över samarbetet med Skanska och ser fram emot när Aditro Logistics börjar nyttja anläggningen, säger Matthias Kettelhoit, kommersiell chef, Logicenters.

ABS Wheels går med i ledande branschförening

Näringsliv Märstaföretaget ABS Wheels har gått med i branschorganisationen Sveriges fordonsverkstäders förening: - Att ABS Wheels nu vill att alla sina återförsäljare ansluter sig för att öka tryggheten för fordonsägare är fantastiskt, säger Bo Ericsson, vd för Sveriges fordonsverkstäders förening

sap_valet2018
happy_homes_juli

ABS Wheels dubblade omsättningen och expanderar

Näringsliv Arlandastadbaserade ABS Wheels meddelar att de nu nått 70 miljoner i omsättning och att de i kommande verksamhetsår siktar på 100 miljoner: - Totalt sett ökade vi omsättningen med 50 procent kontra föregående år, vilket tyder på att vi har gjort ett riktigt bra jobb, säger ABS Wheels marknadschef Jorge Castro till sajten Ehandel.se.

steningeslottsommar

Nu tjänar du in dina pengar

Ekonomi Igår torsdag inföll den så kallade Skattefriadagen i Sigtuna kommun. Från och med idag fredag går allt du tjänar till dig själv.

theweek_2018
banner_center_helsida_tva
marstakalaset
centerpartiet_helsida_ett
sportfiskebanner2

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider