defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Logistikcenter till Arlandstad

Aditro Logistics etablerar ett logistikcenter på 25000 kvadratmeter i Arlandastad på mark som Skanska äger och ska bygga på.

rosta_sigtuna2

Skanska bygger ett logistikcenter åt Aditro Logistics på 25000 kvadratmeter, det väntas stå klart andra kvartalet 2019.
– Vi för redan dialoger med befintliga och nya kunder för den här enheten. Närheten till slutkonsumenten inom Retail kommer vara en stor fördel för de företag som förlägger sin logistik hos oss i Arlanda, säger Johannes Gussander, VD på Aditro Logistics, i ett pressmeddelande.

Det väntas bli en helautomatiserad enhet med fokus på e-handel och robotisering i grunden.
– Vi är relativt långt gångna med våra planer men det slutgiltiga valet kommer att tas efter sommaren som planen ligger nu, fortsätter Gussander.

Ökad efterfrågan
Bakgrunden till etableringen är att Aditro Logistics haft en ökad efterfrågan från kunder på etableringar i Stockholmsområdet.
– De ständigt ökade ledtidskraven på e-handeln är den stora drivaren och detta har varit grunden för vårt beslut för en Arlanda-enhet. I och med denna etablering kommer vi ha runt 90 000kvm lageryta i den väldigt strategiska och snabbväxande regionen, berättar Mikael Törnqvist, Director Corporate Development Aditro Logistics.

Såldes för 230 miljoner
Skanska sålde projektet till Aditro Logistics för 230 miljoner kronor. Anläggningen ligger i direkt anslutning till E4 med bra skyltläge:
– Utvecklingen i Arlandastad går helt i linje med vår strategi att fokusera på logistikanläggningar med moderna specifikationer i topplägen. Därför är vi väldigt stolta över samarbetet med Skanska och ser fram emot när Aditro Logistics börjar nyttja anläggningen, säger Matthias Kettelhoit, kommersiell chef, Logicenters.

bonava_maj_helsida

Framåt för näringslivet i kommunen

Näringsliv Näringslivet i Sigtuna kommun har förbättrats en aning enligt en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort: - Sigtuna kommun har varit tydliga i sin ambition att förbättra det lokala företagsklimatet. Det återspeglar sig i vår undersökning, kommenterar Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

v_eu_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

Kontorshotellet invigt på Office One

Näringsliv Office One i hade invigningen för det nya kontorshotellet United spaces: - Det känns fantastiskt att United Spaces nu kan erbjuda möjligheter till coworking och möteslokaler på Arlanda, säger Yvonne Sörensen Björud, VD på United Spaces.

moderaternamaj

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

rosta_sigtuna2

Jetpak flyttar huvudkontor till Arlanda

Näringsliv Jetpak har flyttat in till Office One på Arlanda: - Vår flytt till Arlanda och Office One är ett viktigt steg för att komma närmare vår kärnverksamhet, och för att stärka våra relationer med kunder och leverantörer, säger VD Kenneth Marx i ett pressmeddelande.

happyhomes_2019
eu_sap
nationaldag_helsida
oppning_helsida
mp_eu

BDO Tullsupport flyttar till Office One

Näringsliv BDO Tullsupport AB flyttar in i Office One på Arlanda: - Vi har suttit i Arlandastad i nära 30 år, varav de senaste åtta i Eurostops köpcentrum. Nu är det dags att flytta till nya fräscha lokaler på Arlanda flygplats, säger gruppchefen Annika Östman.

ridskola2019_outsider
rosta_sigtuna
sh_bovard_out
nrh
bonava_maj_outsider
sh_oppet
nationaldag_out
mp_eu_outsider
connys
oppning_outsider
defacto_outsider
fme_outsider
colorama_april
sap_outsider_eu
v_eu
moderaterna_maj_outsider