defacto_pan2020
Foto: WWF/Staffan Widstrand

Lodjur har observerades i kommunen

Lodjuren finns i norra delen av Stockholms län och enligt Länsstyrelsen har flera observationer skett i Sigtuna kommun efter nyår.

centrum_artikel

En inventering av lodjur pågår av Länsstyrelsen i Stockholm, det lär finnas 25-30 djur i länet. Via Länsstyrelsen kan man rapportera in observationer om lodjur som sedan verifieras av experter, två lodjur ska ha observerats i Sigtuna kommun öster om Arlanda. Lodjuret är fridlyst då det är utrotningshotat.

Det kan orsak en del skador på hos får men det lär finnas en större acceptans kring angrepp från lodjur än från varg, rapporterar P4 Stockholm. Ibland kan de även synas inne i städerna:
– De kan vandra igenom tättbebyggda områden och unga djur kan periodvis hålla till nära eller i samhällen, säger Arne Söderberg på Länsstyrelsen.

dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida
centrum_helsida2020
sigtunastad_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

ridskola2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys