center_pan21
Foto: Sigtuna kommun

LO ger kommunen tummen upp

Sigtuna kommun är en av länets bästa arbetsgivare enligt en LO-rapport: - Resultatet är naturligtvis väldigt glädjande och ett bevis på att det hårda arbete som utförs av såväl kommunens duktiga tjänstemän som av kommunledningen, säger Olov Holst (Kommunstyrelsens ordförande).

centrum_artikel

Fackförbundet LO i Stockholmsdistriktet har tagit fram en rapport om anställnings- och arbetsvillkoren i länets alla kommuner. Man har undersökt parametrar inom anställningsvillkor, lön, personaltäthet, ledarskap och sjukfrånvaro. När dessa vägts samman visar det sig att Sigtuna är på fjärde plats i länet efter Nynäshamn, Sollentuna och Södertälje. Sigtuna är bästa kommun enligt kategorin personaltäthet kring antal omsorgspersonal per plats, antal inskrivna barn per årsarbetare inom förskolan i kommunal regi samt antal elever per lärare i grundskolan åk 1-9 i kommunal regi.
– Sigtuna kommun har de senaste åren arbetat systematiskt och målinriktat med ett utvecklande ledarskap, hållbar arbetshälsa, lönebildning och en återkommande uppföljning av hur medarbetarna ser på Sigtuna kommun som arbetsgivare. För oss är det viktigt att våra medarbetare känner en stolthet att arbeta här, berättar Joakim Råberg, HR-chef.

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
2020_helsida
dack-helsida
helsida_var2021
koppar_helsida
defacto_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

oppethus_helsida
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida
jul2021
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

jul_outsider
connys
mp-outsider
julmarknad_outsider
koppar_outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
nrh
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider