sap_kyrka_pan
Foto: Sigtuna kommun

LO ger kommunen tummen upp

Sigtuna kommun är en av länets bästa arbetsgivare enligt en LO-rapport: - Resultatet är naturligtvis väldigt glädjande och ett bevis på att det hårda arbete som utförs av såväl kommunens duktiga tjänstemän som av kommunledningen, säger Olov Holst (Kommunstyrelsens ordförande).

Fackförbundet LO i Stockholmsdistriktet har tagit fram en rapport om anställnings- och arbetsvillkoren i länets alla kommuner. Man har undersökt parametrar inom anställningsvillkor, lön, personaltäthet, ledarskap och sjukfrånvaro. När dessa vägts samman visar det sig att Sigtuna är på fjärde plats i länet efter Nynäshamn, Sollentuna och Södertälje. Sigtuna är bästa kommun enligt kategorin personaltäthet kring antal omsorgspersonal per plats, antal inskrivna barn per årsarbetare inom förskolan i kommunal regi samt antal elever per lärare i grundskolan åk 1-9 i kommunal regi.
– Sigtuna kommun har de senaste åren arbetat systematiskt och målinriktat med ett utvecklande ledarskap, hållbar arbetshälsa, lönebildning och en återkommande uppföljning av hur medarbetarna ser på Sigtuna kommun som arbetsgivare. För oss är det viktigt att våra medarbetare känner en stolthet att arbeta här, berättar Joakim Råberg, HR-chef.

happyhomes_sommar2020
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

defacto_helsida
andersojag
helsida_var2021
connys_helsida
bostad_helsida
eldsjal-helsida
mp_host_helsida
kyrkoval_helsida
skordedag_helsida
kyrka_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
skordedag_out
sigtuna_vatten_outsider
kyrka-outsider
connys
mp-outsider
heat_out
kyrkoval_outsider
nrh
andersojag_outsider
swedol_outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider