moderaterna_riksdag
Sibtain Govani, Shiamuslimska församlingen, och Lola Svensson, projektledare, vi är ValstaFoto: Insändarbild

Ljusmanifestation i Valsta mot Kvinnovåld

Under torsdagskvällen var det Ljusmanifestation i Valsta för att minnas och markera mot kvinnovåld.

centrum_artikel

Ljusmanifestationen i Valsta arrangerades av Vi är Valsta i samarbete med flera andra organisationer. Bland annat deltog församlingar och föreningsliv. Kvinnojouren Sigtuna medverkade också. Det hölls tal från representanterna som framförde tankar om hur våld mot kvinnor och barn ska bekämpas.

Sibtain Govani, Shiamuslimska församlingen i Valsta, var en av talarna. Han berättar att församlingen varit aktiv och synlig i Valsta i över 40 år. Det är en självklarhet för dem att arbeta tillsammans för ett tryggt och säkert Valsta.
– Det är en självklarhet för oss att delta på Ljusmanifestationen som anordnas årligen i Valsta då vi får chansen att markera vår ståndpunkt och vår nollvision gällande våldet mot kvinnor och barn. Vi får även på så sätt chansen att träffa och utöka vårt samarbete med t ex kommunen, kvinnojouren, Svenska kyrkan samt andra föreningar och samverka med dessa parter kring hur vi aktivt kan arbeta tillsammans för att minimera våldet och hur vi kan uppmärksamma och hjälpa de kvinnor i våra respektive föreningar som är utsatta för våld i hemmet, berättar Govani.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
mod_helsida
happyhomes_sommar2020
handbollsskola
connys_helsida
2020_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider