defacto_pan2020

Ljusfenomen över kommunen

Vid 22.30-tiden på lördagskvällen blev det helt plötsligt ljust i kommunen.

centrum_artikel

Ett ljusfenomen märktes över kommunen under lördagen, helt plötsligt förbyttes den mörka kvällen i ett ljus, som att det var mitt på ljusa dagen. En läsare lyckades fånga fenomenet med en övervakningskamera. Fenomenet syntes inte bara över Märsta, Aftonbladet rapporterar om att vittnesuppgifter kommit in från Örnsköldsvik i norr till Mörrum och Öland i söder.

Eric Stempels, forskare vid Uppsala universitets institution för fysik och astronomi, säger till Aftonbladet att det kan ha varit en bolid, alltså en ljusstark meteor som brinner upp i atmosfären. Både ljussken och muller är förenligt med bolideldklot som brunnit upp i området.

 

defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider