panorama_centrum
Mannen sköts mitt på ljusa dagen inför flera vittnenFoto: Magnus Granhagen

Livstids fängelse för mord

En 23-årig man från Märsta döms till livstids fängelse för mordet vid busshållplatsen i Steninge i höstas.

Den man som under en tid varit misstänkt för mordet vid busshållplatsen i Steninge döms till livstids fängelse.

Attunda tingsrätt meddelade domen för mordet vid en busshållsplats i Steninge i oktober förra året. En 23-årig man döms till livstids fängelse. Rätten anser att det finns teknisk bevisning som knyter 23-åringen till mordet, bland annat DNA på patroner som hittats, jackan han hade på sig har hittats hos hans bror, hans telefon har också kopplats upp i närheten vid den aktuella tidpunkten. Bevisningen är övertygande menar tingsrätten.

Något motiv för mordet har man inte lyckats bevisa men rätten skriver att det kan röra sig om ett vansinnesdåd, misstag eller att han skjutit mannen åt någon annan. Det finns enligt rätten inget som talar för att 23-åringen inte skulle ha skjutit mannen, oavsett motiv eller inte. Han har också haft konversationer om vapen och skjutningar.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

ewas_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
connys
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022