defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

Liten nedgång i antalet smittade

Antalet smittade i kommunen minskar återigen men är kvar på en hög nivå.

82 bekräftade fall av covid-19 konstaterades i kommunen under vecka 3. Totalt under pandemin har nu 2152 personer smittats i kommunen. Kommunens siffror är nu på samma nivå som under vecka 45. Det är nu fjärde veckan i rad som fallen minskar i kommunen.
På regionnivå är det 3551 fall och 23 avlidna för vecka 3. Fallen minskar kraftigt i Stockholm och är nu på nivå med vecka 44. Totalt i regionen har 3643 personer avlidit.
–  Även om vi ser en fortsatt nedgång av sjukvårdsbehovet är det viktigt att vi, var och en, fortsätter att hålla avstånd, stannar hemma och beställer hemtest vid symtom, fortsätter att arbeta hemifrån och minskar sociala kontakter så långt som möjligt. Internationella erfarenheter visar att flera veckors nedgång kan följas av förnyad uppgång av sjukvårdsbehovet. En ny ökning av sjukvårdsbehovet vill vi undvika till varje pris, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.
liber_helsida
nationaldag_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

defacto_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

2020_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

logistik_sigtuna_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
nationaldag_out
centrum_sommar_outsider2022
outsider
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider