halloween_centrum

Liten minskning av antalet fall i kommunen

31 nya covid-19-fall rapporterades in i kommunen under den gångna veckan.

centrum_artikel

Coronafallen minskade en aning i kommunen men var på samma nivå vecka 40 som vecka 39. Sigtuna kommun hade sett till befolkningen 6 nya fall per 100 000 invånare. Totalt under pandemin har 4940 kommuninvånare provtagits med viruset vilket är nästan tio procent av befolkningen. Den enskilt värsta veckan under pandemin var vecka 13 i år med 252 fall. I länets samtliga 26 kommuner var det 1297 fall, varav tre vårdas på intensiven. Ytterligare två har rapporterats avlidna. Totalt har 4433 kommuninvånare avlidit med covid-19.

defacto_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

dack-helsida
helsida_var2021

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
bostad_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
mp-outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
dack-outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider