defacto_pan
Lilja Östervall LyngbrantFoto: Pressbild

Lilja prisas för Årets prestation

I samband med Föreningsgalan 8:e maj kommer Kultur- och fritidsförvaltningen att prisa bland annat Lilja Östervall Lyngbrant för Årets prestation.

rosta_sigtuna2

15-åriga Lilja Östervall Lyngbrant, Kim Taekwondo, får priset för Årets prestation av Kultur- och fritidsförvaltningen. Lilja är en av landets främsta inom sin sport på damsidan, hon har både SM-guld och flera internationella medaljer i bagaget vilket är en av anledningarna till att hon prisas. Förra årets vinnare var William Karlsson som spelar i NHL men är född i Märsta och fostrad i Wings.

Priset till Årets förening går till Friluftsfrämjandet i Märsta Sigtuna. Klubben firade 60-år förra året men är full av engagemang och aktiviteter i kommunen, både för unga och gamla. Föreningen prisas för sitt breda utbud av aktiviteter inom allt från lövlek och hinderbanor till klättring och skridskoåkning.

Slutligen kommer Årets initiativ gå till Bernt Hjelm som arrangerar Pingiskliniken, pingis för pensionärer i Sigtuna. Två gånger i veckan samlas de inom Pingiskliniken för att spela och umgås efteråt. I snitt var det 36 deltagare, både män och kvinnor som var med.

Föreningsgalan arrangeras 8:e maj i Biokällan. 

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

moderaternamaj
ica_valsta_choklad
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

mp_eu
division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

varfest_helsida
nationaldag_helsida
bonava_maj_helsida
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

rosta_sigtuna2
eu_sap
division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

v_eu_helsida

Wislander stannar i Skånela

Handboll Skånela har gjort klart med Veronica Wislander för kommande säsong: - Veronica Wislander har under de senaste säsongerna varit en nyckelspelare i vårt damlag och vi är mycket glada att hon förnyat kontraktet, kommenterar damansvarige Hasse Juslin.

sh_oppet
bonava_maj_outsider
connys
nrh
oppning_outsider
sap_outsider_eu
colorama_april
ridskola2019_outsider
fme_outsider
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
rosta_sigtuna
defacto_outsider
mp_eu_outsider
v_eu
sh_bovard_out