sommar
Lilja Östervall LyngbrantFoto: Pressbild

Lilja prisas för Årets prestation

I samband med Föreningsgalan 8:e maj kommer Kultur- och fritidsförvaltningen att prisa bland annat Lilja Östervall Lyngbrant för Årets prestation.

15-åriga Lilja Östervall Lyngbrant, Kim Taekwondo, får priset för Årets prestation av Kultur- och fritidsförvaltningen. Lilja är en av landets främsta inom sin sport på damsidan, hon har både SM-guld och flera internationella medaljer i bagaget vilket är en av anledningarna till att hon prisas. Förra årets vinnare var William Karlsson som spelar i NHL men är född i Märsta och fostrad i Wings.

Priset till Årets förening går till Friluftsfrämjandet i Märsta Sigtuna. Klubben firade 60-år förra året men är full av engagemang och aktiviteter i kommunen, både för unga och gamla. Föreningen prisas för sitt breda utbud av aktiviteter inom allt från lövlek och hinderbanor till klättring och skridskoåkning.

Slutligen kommer Årets initiativ gå till Bernt Hjelm som arrangerar Pingiskliniken, pingis för pensionärer i Sigtuna. Två gånger i veckan samlas de inom Pingiskliniken för att spela och umgås efteråt. I snitt var det 36 deltagare, både män och kvinnor som var med.

Föreningsgalan arrangeras 8:e maj i Biokällan. 

happyhomes_2019

Ungdomsidrottsråd startas

Sport Sigtuna kommuns Kultur- och fritidsförvaltning startar igång ett Ungdomsidrottsråd tillsammans med Rädda Barnen och Upplands Idrottsförbund.

arlanda_golf_juli
defacto_helsida
ica_valsta_choklad

Lokalt lag vann spansk turnering

Fotboll FC Arlanda P06 vann under torsdagen en internationell spansk turnering: - En superbra turnering där vi spelat fin fotboll och kunnat ha riktigt roligt tillsammans som ett lag, säger tränaren Elias Bagdo.

sigtunavatten_standard

Wallin till U19 VM

Handboll Skånelas Isac Wallin har tagits ut till landslagstruppen som ska spela SOC i Danmark och U19 VM.

colorama_april2
bonava_juli_hel
sommar_centrum
EXTRA

Domare slagen under match i Odensala

Fotboll En domare fick på måndagskvällen motta ett slag i ansiktet av en spelare i Wigör2 i samband med Division 7-matchen Wigör2-Procyon2: - Att med våld ge sig på motståndare, domare eller medspelare är inte accepterat på någon nivå, skriver föreningens ordförande Marianne Isoz Henriksson i ett facebookinlägg.

sommar

Premiär för FC Arlandas fotbollsskola

Fotboll FC Arlanda höll sin första fotbollsskola den gångna veckan: - Det var en bra start med drygt 30 barn som tränade i fyra dagar, berättar Eddie Khalaf, ansvarig för fotbollsskolan

nrh
defacto_outsider
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
bonava_juli_outsider
sportfiske_sommar