julbanner
Tränare Jens Lundin med Lilja Östervall LyngbrantFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Lilja Östervall Lyngbrant till EM

Lilja Östervall Lyngbrant åker till EM i Valencia under torsdagen för att representera Sverige.

Lilja Östervall Lyngbrant från Kim Taekwondo befinner sig i Valencia denna helg för att representera Sverige i EM. Hon kvalade in efter en fjärdeplats på Presidents Cup i Grekland och tävlar i 51 kg- klassen. Det blir Liljas tredje stora mästerskap, eftersom hon i år är sistaårskadett så har hon bra chanser för en topplats. I EM 2017 och VM 2017 blev det dessvärre respass direkt.

32 deltagare är uttagna att tävla i hennes klass, bland annat tävlande från starka nationer som Ryssland, Turkiet, England och Kroatien. Länder där sporten är stor. I hela världen finns 70 miljoner utövare varav bara 13 000 finns i Sverige. Många av länderna satsar även stora summor på sina utövare.

Träningen för Lilja inför EM uppges ha gått bra även om resultaten i Sverige på sistone varit av blandad kompott. Utomlands har hon dock haft ett bra år med flera medaljer på världstävlingar. Inför invägningen på fredag har Lilja fått gå ner några kilo till sin viktklass, matcherna startar på lördag.

Du kan följa Taekwondo-EM här! (Extern länk)

 

sigtuna_funkis

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

fme_jul

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

happy_homes_juli
EXTRA

Nio medaljer på SM

kampsport Kim Taekwondo var på SM med tio tävlande och kom hem med nio medaljer varav tre guld: - Vi presterade på topp idag, sa headcoach Jens Lundin.

lager_bilnet

Sigtuna IF certifieras av Upplands FF

Fotboll Sigtuna IF har certifierats av Upplands Fotbollförbund: - Certifieringen är ett bevis på att föreningen bl.a bedriver en seriös barn- och ungdomsverksamhet, där utbildning är viktigare än resultatmål, säger sportchefen Martin Möller

sportfiskebanner2
icavalsta_julbanner
defacto_host2018
allsvenskan

Skånela besegrade Amo

Handboll Skånela vann lördagens möte mot Amo Handboll med 26-21: - Det var en riktig krigarinsats, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

julbanner2

Wingsförlust i Nacka

Ishockey Efter den pigga starten tidigare i veckan för Wings kom man på fredagen ner på jorden mot Nacka som vann med 3-2.

Klar seger för Rosersberg i derbyt

Handboll RIK var hänsynslösa i derbyt mot Åkersberga och vann med hela 41-23: - Hemmalaget gör en bra match där alla är med och bidrar och några av målen är riktigt läckra där flera spelare involverade, uppger RIK på sin hemsida.

nrh_lania
sigtunavatten_standard
connys
colorama_vinter
komvuxq3_4
funkis_2
objekt3
vanster_jul
objekt4
outsider
objekt2