arlandagk_panorama
Tränare Jens Lundin med Lilja Östervall LyngbrantFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Lilja Östervall Lyngbrant till EM

Lilja Östervall Lyngbrant åker till EM i Valencia under torsdagen för att representera Sverige.

Lilja Östervall Lyngbrant från Kim Taekwondo befinner sig i Valencia denna helg för att representera Sverige i EM. Hon kvalade in efter en fjärdeplats på Presidents Cup i Grekland och tävlar i 51 kg- klassen. Det blir Liljas tredje stora mästerskap, eftersom hon i år är sistaårskadett så har hon bra chanser för en topplats. I EM 2017 och VM 2017 blev det dessvärre respass direkt.

32 deltagare är uttagna att tävla i hennes klass, bland annat tävlande från starka nationer som Ryssland, Turkiet, England och Kroatien. Länder där sporten är stor. I hela världen finns 70 miljoner utövare varav bara 13 000 finns i Sverige. Många av länderna satsar även stora summor på sina utövare.

Träningen för Lilja inför EM uppges ha gått bra även om resultaten i Sverige på sistone varit av blandad kompott. Utomlands har hon dock haft ett bra år med flera medaljer på världstävlingar. Inför invägningen på fredag har Lilja fått gå ner några kilo till sin viktklass, matcherna startar på lördag.

Du kan följa Taekwondo-EM här! (Extern länk)

 

bonava_maj_helsida
nationaldag_helsida

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

happyhomes_2019
nationaldag_helsida
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

varfest_helsida
moderaternamaj
oppning_helsida
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

nrh
connys
nationaldag_out
moderaterna_maj_outsider
fme_outsider
oppning_outsider
colorama_april
sh_bovard_out
ridskola2019_outsider
bonava_maj_outsider
sh_oppet
defacto_outsider