defacto_pan
Tränare Jens Lundin med Lilja Östervall LyngbrantFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Lilja Östervall Lyngbrant till EM

Lilja Östervall Lyngbrant åker till EM i Valencia under torsdagen för att representera Sverige.

Lilja Östervall Lyngbrant från Kim Taekwondo befinner sig i Valencia denna helg för att representera Sverige i EM. Hon kvalade in efter en fjärdeplats på Presidents Cup i Grekland och tävlar i 51 kg- klassen. Det blir Liljas tredje stora mästerskap, eftersom hon i år är sistaårskadett så har hon bra chanser för en topplats. I EM 2017 och VM 2017 blev det dessvärre respass direkt.

32 deltagare är uttagna att tävla i hennes klass, bland annat tävlande från starka nationer som Ryssland, Turkiet, England och Kroatien. Länder där sporten är stor. I hela världen finns 70 miljoner utövare varav bara 13 000 finns i Sverige. Många av länderna satsar även stora summor på sina utövare.

Träningen för Lilja inför EM uppges ha gått bra även om resultaten i Sverige på sistone varit av blandad kompott. Utomlands har hon dock haft ett bra år med flera medaljer på världstävlingar. Inför invägningen på fredag har Lilja fått gå ner några kilo till sin viktklass, matcherna startar på lördag.

Du kan följa Taekwondo-EM här! (Extern länk)

 

Guld för Källstrand i Turkiet

kampsport Kim Taekwondo har tävlat på Presidents Cup och Turkish Open i Turkiet mellan 5-17 februari med tre deltagare: - Presidents Cup är världens största Taekwondo tävling med ca 3000 deltagare och är en världsranking tävling av rang.

happyhomes_2019
sangensemble
defacto_helsida

Rosers jagar kvalplats

Innebandy RIK jagar vidare i innebandyns Division 1 efter seger mot Järfälla: - Nu är vi på allvar med i jakten på en allsvensk plats, säger sportchef Fredrik Raschke.

ridskola_2019_helsida
sigtunavatten_standard
korpen_jan-feb
sportlov2019

Viktor Östlund till Malmö

Handboll Skånelafostrade Viktor Östlund lämnar sin danska klubb Team Tvis Holstebro för att spela i Handbollsligan med HK Malmö: - Jag har skrivit ett tvåårskontrakt, säger Viktor till sajten Skånesport.

banner_trerosor

Klart med tränarstab i Jets

Amerikansk Fotboll Arlanda Jets har gjort klart med tränaren Remi Fritzell för herrlaget: - Vårt mål blir att vinna serien, och vi har en trupp och en coachingstab som verkligen tror på det också, säger Remi i ett pressmeddelande.

connys
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh