defacto_pan
Tränare Jens Lundin med Lilja Östervall LyngbrantFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Lilja Östervall Lyngbrant till EM

Lilja Östervall Lyngbrant åker till EM i Valencia under torsdagen för att representera Sverige.

marstakalaset_artikel

Lilja Östervall Lyngbrant från Kim Taekwondo befinner sig i Valencia denna helg för att representera Sverige i EM. Hon kvalade in efter en fjärdeplats på Presidents Cup i Grekland och tävlar i 51 kg- klassen. Det blir Liljas tredje stora mästerskap, eftersom hon i år är sistaårskadett så har hon bra chanser för en topplats. I EM 2017 och VM 2017 blev det dessvärre respass direkt.

32 deltagare är uttagna att tävla i hennes klass, bland annat tävlande från starka nationer som Ryssland, Turkiet, England och Kroatien. Länder där sporten är stor. I hela världen finns 70 miljoner utövare varav bara 13 000 finns i Sverige. Många av länderna satsar även stora summor på sina utövare.

Träningen för Lilja inför EM uppges ha gått bra även om resultaten i Sverige på sistone varit av blandad kompott. Utomlands har hon dock haft ett bra år med flera medaljer på världstävlingar. Inför invägningen på fredag har Lilja fått gå ner några kilo till sin viktklass, matcherna startar på lördag.

Du kan följa Taekwondo-EM här! (Extern länk)

 

colorama_april2
ica_valsta_choklad
kontor_thaifong

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

defacto_helsida
happyhomes_2019
marstakalas_helsida

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

Fotboll FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

sommar
sommar_centrum
sigtunavatten_standard

Arlandastadsgolfare laddar för Europatouren

golf märsta.nu var med när en av landets bästa golfare, Christoffer Sahlström, tränade på hemmabanan i Arlandastad inför Scandinavian Invitational som är en del av Europatouren: - Här finns allt jag behöver, säger Christoffer Sahlström.

Helgens matcher

Fotboll Märsta IK har en svår bortamatch mot topplaget Österåker, FC Arlanda fortsätter toppjakten hemma mot Procyon och i femman möter Rosersberg Gräsö-Norrskedika. I sjuan blir det derby mellan Sigtuna-Märsta Syrianska på söndagen.

defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys
sportfiske_sommar
colorama_april