defacto_pan
Headcoach Jens Lundin med Lilja Östervall LyngbrantFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo
I Malmö tävlade 7 från klubben och det blev två guld, tre silver och ett brons. På bilden från vänster: Edin Dizdarevic (guld), Leo Dautovic (silver), Alva Vennberg (brons), Liam Mäkelä (guld), Ali Azam, Felix Sarin (silver). Bakre raden coach Hassan Wandi. Saknas på bilden gör Julia Garint (silver).Foto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Lilja Östervall Lyngbrant klar för EM

Kim Taekwondo var på Presidents Cup i Grekland som räknas som världens första tävling med 2500 deltagare från alla kontinenter och över 60 länder.

rosta_sigtuna2

I helgen tävlade Lilja Östervall Lyngbrant och Izabella Källstrand i Presidents Cup i Grekland där det fanns deltagare från 60 länder, totalt ca 2500 tävlande. Tävlingen fungerar även som ett kval till EM så det gällde att komma topp 4 i varje viktklass för att få komma in på EM.

Lilja var först ut och i 51k kadett och vann de sina fyra första matcher mot Turkiet, Grekland, Lettland och Ryssland. Därmed säkrade hon EM-platsen men ville så klart även gå för guld, dock blev ännu en ryska för mycket att hantera och det blev förlust i semin med 4-0.

För Izabellas del krävdes också sex matcher för guld och minst fyra för semifinal och medalj. Jens Lundin, headcoch, berättar att hon fick tuffast möjliga start då även hon mötte en ryska och det blev 0-8 och snabb hemresa. En klen tröst var att samma ryska sen gick och vann hela viktklassen 59k kadett.

Flyttar upp talangen i A-laget

Handboll Skånela flyttar upp talangen David Källemyr till A-laget: - David är en av spelarna från vårat u-lag som har kvaliteterna att bli en elitspelare, säger tränare Jimmy Karlsson.

rosta_sigtuna2
eu_sap
EXTRA

Emma avgjorde SM-final

Handboll Emma Fernis har vunnit SM-guld med sitt Sävehof för andra året i rad efter att ha avgjort med matchens sista mål: - Jag var så trött, orkade inte tänka, bara sätt dit bollen, sa hon i en känslosam intervju med TV4 efteråt.

oppning_helsida
division 5

RIK vann seriefinal

Fotboll Rosersbergs IK vann seriefinalen mot Gimo med 3-2 efter mål av förra märstaspelarna Jakob Gustafsson, Victor Levén och Joakim Nilsson.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
colorama_april2
EXTRA

Skånela tappar nyckelspelaren

Handboll Skånelas viktige spelmotor Fredrik Olsson lämnar laget för spel i Handbollsligan: - Det har varit en helt fantastisk tid i Skånela, jag har vuxit massor både som person och handbollsspelare, säger Fredrik Olsson till klubbens hemsida.

Ladan förlänger med Skånela

Handboll Det står klart att Robert Ladan stannar i Skånela IF även kommande säsong: - Självklart är jag mycket nöjd med att ha Ladan på v6 nästa säsong också. Nu står vi oss mycket starka på den positionen, säger tränare Jimmy Karlsson i ett uttalande.

varfest_helsida
moderaternamaj
division 4

Arlanda slog jumbon-Nu väntar seriefinal

Fotboll FC Arlanda tog en klar seger mot GoIF Kåre med 4-2 sedan man vänt underläge 0-2 i första: - Vi gör en medioker insats men vinner rättvist trots att vi vilade många spelare, säger tränare Freddy Gonzales till märsta.nu

nationaldag_helsida

Wislander stannar i Skånela

Handboll Skånela har gjort klart med Veronica Wislander för kommande säsong: - Veronica Wislander har under de senaste säsongerna varit en nyckelspelare i vårt damlag och vi är mycket glada att hon förnyat kontraktet, kommenterar damansvarige Hasse Juslin.

nationaldag_out
bonava_maj_outsider
sh_bovard_out
colorama_april
nrh
defacto_outsider
moderaterna_maj_outsider
connys
oppning_outsider
mp_eu_outsider
ridskola2019_outsider
rosta_sigtuna
sap_outsider_eu
fme_outsider
sh_oppet
v_eu