halloween_centrum
Headcoach Jens Lundin med Lilja Östervall LyngbrantFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo
I Malmö tävlade 7 från klubben och det blev två guld, tre silver och ett brons. På bilden från vänster: Edin Dizdarevic (guld), Leo Dautovic (silver), Alva Vennberg (brons), Liam Mäkelä (guld), Ali Azam, Felix Sarin (silver). Bakre raden coach Hassan Wandi. Saknas på bilden gör Julia Garint (silver).Foto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Lilja Östervall Lyngbrant klar för EM

Kim Taekwondo var på Presidents Cup i Grekland som räknas som världens första tävling med 2500 deltagare från alla kontinenter och över 60 länder.

centrum_artikel

I helgen tävlade Lilja Östervall Lyngbrant och Izabella Källstrand i Presidents Cup i Grekland där det fanns deltagare från 60 länder, totalt ca 2500 tävlande. Tävlingen fungerar även som ett kval till EM så det gällde att komma topp 4 i varje viktklass för att få komma in på EM.

Lilja var först ut och i 51k kadett och vann de sina fyra första matcher mot Turkiet, Grekland, Lettland och Ryssland. Därmed säkrade hon EM-platsen men ville så klart även gå för guld, dock blev ännu en ryska för mycket att hantera och det blev förlust i semin med 4-0.

För Izabellas del krävdes också sex matcher för guld och minst fyra för semifinal och medalj. Jens Lundin, headcoch, berättar att hon fick tuffast möjliga start då även hon mötte en ryska och det blev 0-8 och snabb hemresa. En klen tröst var att samma ryska sen gick och vann hela viktklassen 59k kadett.

dack-helsida
helsida_var2021

Nilsson stannar i Skånela

Handboll Skånelas trotjänare Marcus Nilsson förlänger kontraktet med moderklubben: - Det var ett enkelt beslut, säger Nilsson i en kommentar.

centrum_helsida2020
connys_helsida
herrallsvenskan

Heroisk vändning när Skånela vann

Handboll Skånela svarade för en heroisk vändning mot OV efter underläge i paus med sex bollar: - Vi skulle gå in som hungriga tigrar men gick in som tama får, sa tränare Jimmy Karlsson om starten.

defacto_helsida
damallsvenskan

Skånela föll trots 31 mål

Handboll Skånela som inlett Damallsvenskan tungt noterade ett tredje nederlag i Vikingahallen mot OV Helsingborg: - Idag tycker jag att vi på allvar har möjlighet att vinna, sa tränare Fredrik Söderberg Wernheim efter matchen.

mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
Extra

F14 vidare i USM

Handboll Skånelas F14-lag är vidare i USM efter tre klara segrar hemma i Vikingahallen.

bostad_helsida

Märsta Syrianska FC klarade kontraktet

Fotboll Det krävdes en enda seger för att Märsta Syrianska FC skulle hålla sig kvar, den kom i sista omgången mot Persien: - Känns väldigt skönt att vi kunde säkra kontraktet i femman inför nästa säsong, säger tränaren Abu Khan.

division 4

Bygdens lag utanför kvalet

Fotboll Det såg ljust ut på förhand i Division 4 för RIK men när domarna blåst samtliga matcher stod det klart att RIK slutar femma och Märsta IK fyra.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
dack-outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
nrh
bostad_outsider