centrum_panorama2020
Headcoach Jens Lundin med Lilja Östervall LyngbrantFoto: Insändarbild/Kim Taekwondo
I Malmö tävlade 7 från klubben och det blev två guld, tre silver och ett brons. På bilden från vänster: Edin Dizdarevic (guld), Leo Dautovic (silver), Alva Vennberg (brons), Liam Mäkelä (guld), Ali Azam, Felix Sarin (silver). Bakre raden coach Hassan Wandi. Saknas på bilden gör Julia Garint (silver).Foto: Insändarbild/Kim Taekwondo

Lilja Östervall Lyngbrant klar för EM

Kim Taekwondo var på Presidents Cup i Grekland som räknas som världens första tävling med 2500 deltagare från alla kontinenter och över 60 länder.

centrum_artikel

I helgen tävlade Lilja Östervall Lyngbrant och Izabella Källstrand i Presidents Cup i Grekland där det fanns deltagare från 60 länder, totalt ca 2500 tävlande. Tävlingen fungerar även som ett kval till EM så det gällde att komma topp 4 i varje viktklass för att få komma in på EM.

Lilja var först ut och i 51k kadett och vann de sina fyra första matcher mot Turkiet, Grekland, Lettland och Ryssland. Därmed säkrade hon EM-platsen men ville så klart även gå för guld, dock blev ännu en ryska för mycket att hantera och det blev förlust i semin med 4-0.

För Izabellas del krävdes också sex matcher för guld och minst fyra för semifinal och medalj. Jens Lundin, headcoch, berättar att hon fick tuffast möjliga start då även hon mötte en ryska och det blev 0-8 och snabb hemresa. En klen tröst var att samma ryska sen gick och vann hela viktklassen 59k kadett.

studeravidare_helsida
sommarlov_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

connys_helsida
kcbygg_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

defacto_helsida
speedy_helsida
studenten2020_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

speedy_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
nrh
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider