defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Ligalandslaget vann första matchen

Sigtuna kommun och Skånela IF är arrangör när svenska Ligalaget möter Japan i två landskamper.

Den första landskampen spelades på torsdagskvällen inför ett nästintill fullsatt Vikingahallen. Ligalaget vann klart med 32-24. Nästa match spelas på lördag klockan 16:
– Tack vare Skånelas goda renommé som arrangörer har Svenska Handbollsförbundet gett föreningen i uppdrag att genomföra landskamper med spel på högsta nivå. Att Japans A-landslag nu besöker Märsta är vi naturligtvis mycket stolta över, säger Monica Fries, föreningskonsulent på Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Kommunen hjälper till med anpassningar av Vikingahallen för att uppfylla de krav som finns på anläggningar vid större arrangemang enligt Leif Duus, sporthallsansvarig i Sigtuna kommun.

defacto_host2018
allsvenskan

Skånela ångar på-Tog femte raka

Handboll Skånela tog femte raka segern efter 29-27 mot Aranäs: - Vi är bra, ingen topprestation men vi är stabila, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

damallsvenskan

Uddlöst Skånela förlorade derby

Handboll Skånela förlorade derbyt mot Tyresö med 21-18: - Vi ger oss inte chansen, slänger bort för mycket bollar, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg efteråt.

julbanner2

AIK-profilen besöker Brobygget

Sport Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

sigtuna_funkis

Framgångar för MIK i Futsal

Fotboll Märsta IK har nu två lag som är DM-vinnare i Futsal: - Det är mycket roligt och ett bevis på att Märsta IK arbetar rätt för att spelarna ska utvecklas, vi är en av Sveriges största futsal klubbar med 8 lag i seriespel och det vi jobbar på med inne, tar vi sen med ut i det större spelet, säger ledare Joakim Folmer Hansen.

sportfiskebanner2
lager_bilnet
EXTRA

Nio medaljer på SM

kampsport Kim Taekwondo var på SM med tio tävlande och kom hem med nio medaljer varav tre guld: - Vi presterade på topp idag, sa headcoach Jens Lundin.

icavalsta_julbanner

Sigtuna IF certifieras av Upplands FF

Fotboll Sigtuna IF har certifierats av Upplands Fotbollförbund: - Certifieringen är ett bevis på att föreningen bl.a bedriver en seriös barn- och ungdomsverksamhet, där utbildning är viktigare än resultatmål, säger sportchefen Martin Möller

fme_jul
happy_homes_juli
allsvenskan

Skånela besegrade Amo

Handboll Skånela vann lördagens möte mot Amo Handboll med 26-21: - Det var en riktig krigarinsats, sa tränare Jimmy Karlsson efteråt.

Wingsförlust i Nacka

Ishockey Efter den pigga starten tidigare i veckan för Wings kom man på fredagen ner på jorden mot Nacka som vann med 3-2.

komvuxq3_4
connys
objekt4
funkis_2
nrh_lania
vanster_jul
objekt2
colorama_vinter
objekt3
outsider
sigtunavatten_standard