defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Ligalandslaget vann första matchen

Sigtuna kommun och Skånela IF är arrangör när svenska Ligalaget möter Japan i två landskamper.

centrum_artikel

Den första landskampen spelades på torsdagskvällen inför ett nästintill fullsatt Vikingahallen. Ligalaget vann klart med 32-24. Nästa match spelas på lördag klockan 16:
– Tack vare Skånelas goda renommé som arrangörer har Svenska Handbollsförbundet gett föreningen i uppdrag att genomföra landskamper med spel på högsta nivå. Att Japans A-landslag nu besöker Märsta är vi naturligtvis mycket stolta över, säger Monica Fries, föreningskonsulent på Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Kommunen hjälper till med anpassningar av Vikingahallen för att uppfylla de krav som finns på anläggningar vid större arrangemang enligt Leif Duus, sporthallsansvarig i Sigtuna kommun.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

vardcentral_helsida
connys_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
connys