defacto_pan2020
Olov Holst blev Lidls första kundFoto: Facebook/Olov Holst
Här invigs butiken Foto: Pressbild

Lidl öppnade i Sigtuna

Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

centrum_artikel

Lidls 200:e butik i landet öppnade i Sigtuna stadsängar på torsdagen. Det blir 1300 kvadrateter säljyta i en fastighet sommar certifierad enligt internationella miljöklassificieringssystemet BREEAM. Lidl har under sitt tak också med WE Träning & Hälsa samt Olssons kött.
– Vi är otroligt stolta över att få öppna i Sigtuna Stadsängar. Det känns dessutom extra roligt att vi tillsammans med Olsson’s och WE Träning & Hälsa kommer vi kunna erbjuda Sigtunaborna en helhetsupplevelse, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige.

Många sigtunabor har önskat, väntat och längtat efter butik. I medborgardialogen som föregick bygget av Sigtuna stadsängar utryckte man önskemål om en livsmedelsbutik. I samband med invigningen medverkade även Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).
– En efterlängtad invigning. I den medborgardialog som förgick planeringen av Sigtuna stadsängar deltog över 5 000 personer. Högst upp av alla önskemål hamnade en ny livsmedelsbutik. Nu är den invigd. Väldigt roligt! Grattis Lidl och välkomna till Sigtuna stad och Sigtuna stadsängar, kommenterar Holst på Facebook.

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

defacto_helsida

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

centrum_helsida2020

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

connys_helsida
coronakrisen

Tre konkurser i kommunen

Näringsliv Konkurserna i kommunen var tre stycken under januari, ett företag med tolv anställda begärdes i konkurs bland annat.

speedy_vinter_helsida

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

ridskola2020_helsida

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

2020_helsida

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

happyhomes_sommar2020
meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out