budget_panorama
Olov Holst blev Lidls första kundFoto: Facebook/Olov Holst
Här invigs butiken Foto: Pressbild

Lidl öppnade i Sigtuna

Lidl öppnade upp sin butik i Sigtuna under torsdagen: - Att öppna vår 200:e butik i Sveriges mest hållbara stadsdel känns nästan för bra för att vara sant, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige

fraga_liberalerna

Lidls 200:e butik i landet öppnade i Sigtuna stadsängar på torsdagen. Det blir 1300 kvadrateter säljyta i en fastighet sommar certifierad enligt internationella miljöklassificieringssystemet BREEAM. Lidl har under sitt tak också med WE Träning & Hälsa samt Olssons kött.
– Vi är otroligt stolta över att få öppna i Sigtuna Stadsängar. Det känns dessutom extra roligt att vi tillsammans med Olsson’s och WE Träning & Hälsa kommer vi kunna erbjuda Sigtunaborna en helhetsupplevelse, säger Jonas Strömvall, fastighetschef på Lidl Sverige.

Många sigtunabor har önskat, väntat och längtat efter butik. I medborgardialogen som föregick bygget av Sigtuna stadsängar utryckte man önskemål om en livsmedelsbutik. I samband med invigningen medverkade även Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).
– En efterlängtad invigning. I den medborgardialog som förgick planeringen av Sigtuna stadsängar deltog över 5 000 personer. Högst upp av alla önskemål hamnade en ny livsmedelsbutik. Nu är den invigd. Väldigt roligt! Grattis Lidl och välkomna till Sigtuna stad och Sigtuna stadsängar, kommenterar Holst på Facebook.

helsida

Krögaren: Vi tappade hundra luncher över helgen

Näringsliv Bistro & Café Valvet på Stora gatan vittnar om hur de senaste coronarestriktionerna slår hårt mot deras bransch och verksamhet: - Vi gick från 120 luncher till 8-9 över helgen, säger ägaren Abraham Gumussoy till märsta.nu

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

manskold_helsida

Byggprocessen igång för ett av Stockholms största bilföretag

Näringsliv Fordonsbolaget som etablerar i Rosersberg är igång med byggprocessen: - Vi har precis skickat in en bygglovsansökan och ser verkligen fram emot den nya anläggningen. Jag ser fram emot bolagets expansion i kommunen jag vuxit upp i då vi funnits i Upplands Väsby sen bolagets start 2012, säger VD tillika sigtunabon Kevin Aslan.

centrum_helsida2020
julen_helsida

ABS Wheels ett av superföretagen

Näringsliv ABS Wheels har utsetts till ett av Sveriges superföretag för bland annat in starka tillväxt: - Att få vara med på den exklusiva listan visar att vi gör rätt i motorbranschen som satsar på miljö, stabilitet och långsiktighet i affären, säger VD Andie Lahdo.

2020_helsida
kristina_helsida

WE invigdes i Stadsängarna

Näringsliv På lördagen invigde WE Träning & Hälsa sin andra anläggning i Sigtuna stad: - Vi hade velat öppna med folk överallt, happenings och köer till alla våra erbjudanden, men tiderna gjorde att vi fick tänka om, säger Niklas Wikegård, en av ägarna och grundare till WE.

kkdk_helsida

Två konkurser i kommunen

Ekonomi Antalet konkurser i länet uppgick till drygt 170 stycken för oktober vilket är färre än samma tidpunkt förra året.

connys_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

outsider
nrh
kristina_outsider
swedol_outsider
julen_outsider
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
manskold_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider