panorama_centrum
Foto: Pressbild

Lidl kan utses till Årets bygge

Lidl i Sigtuna stadsängar tävlar om det prestigefyllda priset Årets bygge.

Lidl invigdes för några veckor sedan i Sigtuna stadsängar och blev den 200:e butiken som Lidl etablerar i Sverige. Nu är fastigheten med och tävlar om priset som Årets Bygge. Byggnaden är BREEAM-certifierad som tecken på att den uppfyller högt ställda miljökriterier. Den är byggd i trä med grässlätt tak, det finns också solceller på taket. Byggnaden rymmer också gymmet WE och Olssons Kött.
– Lidl i Sigtuna Stadsängar är unik då den är ett resultat av en intensiv medborgardialog där invånarna i Sigtuna har varit med och utformat den saluhall vi byggt. Vi har också tagit den nya stadsdelens höga ambitioner inom hållbarhet till oss och byggt en butik som präglas extra mycket av ett klimat- och miljötänkande. Det är väldigt roligt att vår 200e butik är med och tävlar om att bli ”Årets Bygge”, säger Jonas Strömvall, fastighetschef Region Stockholm på Lidl Sverige.

defacto_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

liber_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
swedol_outsider
ewas_outsider