defacto_pan2020
Foto: Pressbild

Lidl kan utses till Årets bygge

Lidl i Sigtuna stadsängar tävlar om det prestigefyllda priset Årets bygge.

centrum_artikel

Lidl invigdes för några veckor sedan i Sigtuna stadsängar och blev den 200:e butiken som Lidl etablerar i Sverige. Nu är fastigheten med och tävlar om priset som Årets Bygge. Byggnaden är BREEAM-certifierad som tecken på att den uppfyller högt ställda miljökriterier. Den är byggd i trä med grässlätt tak, det finns också solceller på taket. Byggnaden rymmer också gymmet WE och Olssons Kött.
– Lidl i Sigtuna Stadsängar är unik då den är ett resultat av en intensiv medborgardialog där invånarna i Sigtuna har varit med och utformat den saluhall vi byggt. Vi har också tagit den nya stadsdelens höga ambitioner inom hållbarhet till oss och byggt en butik som präglas extra mycket av ett klimat- och miljötänkande. Det är väldigt roligt att vår 200e butik är med och tävlar om att bli ”Årets Bygge”, säger Jonas Strömvall, fastighetschef Region Stockholm på Lidl Sverige.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

rentawreck_helsida
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

vardcentral_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

speedy_vinter_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

2020_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

Moderaterna_helsida2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
moderaterna_sigtuna
connys