center_pan21
Foto: Pressbild

Lidl kan utses till Årets bygge

Lidl i Sigtuna stadsängar tävlar om det prestigefyllda priset Årets bygge.

centrum_artikel

Lidl invigdes för några veckor sedan i Sigtuna stadsängar och blev den 200:e butiken som Lidl etablerar i Sverige. Nu är fastigheten med och tävlar om priset som Årets Bygge. Byggnaden är BREEAM-certifierad som tecken på att den uppfyller högt ställda miljökriterier. Den är byggd i trä med grässlätt tak, det finns också solceller på taket. Byggnaden rymmer också gymmet WE och Olssons Kött.
– Lidl i Sigtuna Stadsängar är unik då den är ett resultat av en intensiv medborgardialog där invånarna i Sigtuna har varit med och utformat den saluhall vi byggt. Vi har också tagit den nya stadsdelens höga ambitioner inom hållbarhet till oss och byggt en butik som präglas extra mycket av ett klimat- och miljötänkande. Det är väldigt roligt att vår 200e butik är med och tävlar om att bli ”Årets Bygge”, säger Jonas Strömvall, fastighetschef Region Stockholm på Lidl Sverige.

connys_helsida
dack-helsida
oppethus_helsida
flygskola_helsida
julmarknad_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

centrum_helsida2020
koppar_helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

2020_helsida
jul2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

oppethus_outsider
julmarknad_outsider
koppar_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
jul_outsider
flygskolan_outsider
connys
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider