sommar
Rodrigo Luna och Hendrik NymanFoto: Privat

Liberaltoppar till attack mot partiledningen

Liberalernas ordförande Hendrik Nyman och ersättaren i fullmäktige Rodrigo Luna går till kraftig attack mot partiledningen efter den sk Januariöverenskommelsen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i regeringsfrågan: - Vi vill härmed klargöra att undertecknade tar kraftigt avstånd från detta! Vi har bägge funderat över vår framtid inom Liberalerna, skriver duon i en insändare till märsta.nu

Liberalerna på riksnivå har som bekant släppt fram en (S)+(MP)-regering. Men enligt lokala liberalerna Hendrik Nyman, ordförande för Liberalerna i Sigtuna och fullmäktigeledamot, och Rodrigo Luna, ersättare i fullmäktige, finns det ett stort motstånd mot agerandet av partiledningen. Man uppmanar nu partiledare Jan Björklund och övriga i partiledningen att ställa sina platser till förfogande innan ”partiet tar ytterligare skada”.

För den med gott minne som ingick Liberalerna i Sigtuna även en liknande överenskommelse med Socialdemokraterna och Miljöpartiet direkt efter valet 2014, den överenskommelsen varade i nästan tre år. Hendrik Nyman minns det mycket väl och skriver i ett mail till märsta.nu att han inte var en stor entusiast av situationen som rådde då:
– Det gick ju som det gick. Jag tror också det är lättare med blocköverskridande samarbete på kommunnivå än på riksnivå. Så vitt jag minns var ingen mot samarbetet lokalt i början. Det blev värre när Khalifa tog över…

Fotnot: Liberalerna har bett om att deras pressbilder tas bort då detta inte är någon offenlig ståndpunkt från partiet.

colorama_april2
logistik_sigtuna
sommar_centrum
sbrf_helsida

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

defacto_helsida

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

fme_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sigtunavatten_standard

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

happyhomes_2019

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sommar
colorama_april
nrh
defacto_outsider
connys
sportfiske_sommar
fme_outsider
sbrf_outsider