defacto_pan
Rodrigo Luna och Hendrik NymanFoto: Privat

Liberaltoppar till attack mot partiledningen

Liberalernas ordförande Hendrik Nyman och ersättaren i fullmäktige Rodrigo Luna går till kraftig attack mot partiledningen efter den sk Januariöverenskommelsen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i regeringsfrågan: - Vi vill härmed klargöra att undertecknade tar kraftigt avstånd från detta! Vi har bägge funderat över vår framtid inom Liberalerna, skriver duon i en insändare till märsta.nu

marstakalaset_artikel

Liberalerna på riksnivå har som bekant släppt fram en (S)+(MP)-regering. Men enligt lokala liberalerna Hendrik Nyman, ordförande för Liberalerna i Sigtuna och fullmäktigeledamot, och Rodrigo Luna, ersättare i fullmäktige, finns det ett stort motstånd mot agerandet av partiledningen. Man uppmanar nu partiledare Jan Björklund och övriga i partiledningen att ställa sina platser till förfogande innan ”partiet tar ytterligare skada”.

För den med gott minne som ingick Liberalerna i Sigtuna även en liknande överenskommelse med Socialdemokraterna och Miljöpartiet direkt efter valet 2014, den överenskommelsen varade i nästan tre år. Hendrik Nyman minns det mycket väl och skriver i ett mail till märsta.nu att han inte var en stor entusiast av situationen som rådde då:
– Det gick ju som det gick. Jag tror också det är lättare med blocköverskridande samarbete på kommunnivå än på riksnivå. Så vitt jag minns var ingen mot samarbetet lokalt i början. Det blev värre när Khalifa tog över…

Fotnot: Liberalerna har bett om att deras pressbilder tas bort då detta inte är någon offenlig ståndpunkt från partiet.

sommar_centrum
happyhomes_2019

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

kontor_thaifong

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

sommar

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

colorama_april2
ica_valsta_choklad

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

miljopris_helsida
connys
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
miljopris_outsider
colorama_april
defacto_outsider
nrh