arlandagk_panorama
Rodrigo Luna och Hendrik NymanFoto: Privat

Liberaltoppar till attack mot partiledningen

Liberalernas ordförande Hendrik Nyman och ersättaren i fullmäktige Rodrigo Luna går till kraftig attack mot partiledningen efter den sk Januariöverenskommelsen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i regeringsfrågan: - Vi vill härmed klargöra att undertecknade tar kraftigt avstånd från detta! Vi har bägge funderat över vår framtid inom Liberalerna, skriver duon i en insändare till märsta.nu

centrum_pask

Liberalerna på riksnivå har som bekant släppt fram en (S)+(MP)-regering. Men enligt lokala liberalerna Hendrik Nyman, ordförande för Liberalerna i Sigtuna och fullmäktigeledamot, och Rodrigo Luna, ersättare i fullmäktige, finns det ett stort motstånd mot agerandet av partiledningen. Man uppmanar nu partiledare Jan Björklund och övriga i partiledningen att ställa sina platser till förfogande innan ”partiet tar ytterligare skada”.

För den med gott minne som ingick Liberalerna i Sigtuna även en liknande överenskommelse med Socialdemokraterna och Miljöpartiet direkt efter valet 2014, den överenskommelsen varade i nästan tre år. Hendrik Nyman minns det mycket väl och skriver i ett mail till märsta.nu att han inte var en stor entusiast av situationen som rådde då:
– Det gick ju som det gick. Jag tror också det är lättare med blocköverskridande samarbete på kommunnivå än på riksnivå. Så vitt jag minns var ingen mot samarbetet lokalt i början. Det blev värre när Khalifa tog över…

Fotnot: Liberalerna har bett om att deras pressbilder tas bort då detta inte är någon offenlig ståndpunkt från partiet.

colorama_april2

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

centrum_pask_helsida
logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

bonava_helsida
defacto_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

fme_helsida
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

valsta_utveckling_2
colorama_april
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
fme_outsider
bonava_outsider
defacto_outsider