arlandagk_panorama
Rodrigo Luna och Hendrik NymanFoto: Privat

Liberaltoppar till attack mot partiledningen

Liberalernas ordförande Hendrik Nyman och ersättaren i fullmäktige Rodrigo Luna går till kraftig attack mot partiledningen efter den sk Januariöverenskommelsen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i regeringsfrågan: - Vi vill härmed klargöra att undertecknade tar kraftigt avstånd från detta! Vi har bägge funderat över vår framtid inom Liberalerna, skriver duon i en insändare till märsta.nu

sportlov_centrum

Liberalerna på riksnivå har som bekant släppt fram en (S)+(MP)-regering. Men enligt lokala liberalerna Hendrik Nyman, ordförande för Liberalerna i Sigtuna och fullmäktigeledamot, och Rodrigo Luna, ersättare i fullmäktige, finns det ett stort motstånd mot agerandet av partiledningen. Man uppmanar nu partiledare Jan Björklund och övriga i partiledningen att ställa sina platser till förfogande innan ”partiet tar ytterligare skada”.

För den med gott minne som ingick Liberalerna i Sigtuna även en liknande överenskommelse med Socialdemokraterna och Miljöpartiet direkt efter valet 2014, den överenskommelsen varade i nästan tre år. Hendrik Nyman minns det mycket väl och skriver i ett mail till märsta.nu att han inte var en stor entusiast av situationen som rådde då:
– Det gick ju som det gick. Jag tror också det är lättare med blocköverskridande samarbete på kommunnivå än på riksnivå. Så vitt jag minns var ingen mot samarbetet lokalt i början. Det blev värre när Khalifa tog över…

Fotnot: Liberalerna har bett om att deras pressbilder tas bort då detta inte är någon offenlig ståndpunkt från partiet.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

ridskola_2019_helsida
sportlov2019

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

happyhomes_2019
icavalsta_semlor
banner_trerosor
connys

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sigtunavatten_standard
korpen_jan-feb
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

sangensemble

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

nrh
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider