defacto_pan2020
Sune Askaner var engagerad inom Folkpartiet och senare LiberalernaFoto: Privat

Liberalernas Sune Askaner har avlidit

Liberalernas veteran Sune Askaner har avlidit.

Sune Askaner var en av eldsjälarna inom Liberalerna, engagerad in i det sista. Han avled nyligen, 85 år gammal. Efter sig lämnar han tre barn med sina familjer. Ursprungligen var Sune från småländsk Virestad men han växte upp i Kosta samt Växjö. Efter studier till lärare var han verksam i yrket från mitten av 50-talet. Politiskt var han engagerat även i kyrkofullmäktige och han artade ideellt i Mariakyrkan.

Han har också gett ut ett flertal böcker.

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

colorama_jul
teatergrillen_helsida

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

centrum_helsida2020
happyhomes_2019
defacto_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

connys
nrh
teatergrillen_outsider