defacto_pan
Sune Askaner var engagerad inom Folkpartiet och senare LiberalernaFoto: Privat

Liberalernas Sune Askaner har avlidit

Liberalernas veteran Sune Askaner har avlidit.

sportlov_centrum

Sune Askaner var en av eldsjälarna inom Liberalerna, engagerad in i det sista. Han avled nyligen, 85 år gammal. Efter sig lämnar han tre barn med sina familjer. Ursprungligen var Sune från småländsk Virestad men han växte upp i Kosta samt Växjö. Efter studier till lärare var han verksam i yrket från mitten av 50-talet. Politiskt var han engagerat även i kyrkofullmäktige och han artade ideellt i Mariakyrkan.

Han har också gett ut ett flertal böcker.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

happyhomes_2019
defacto_helsida

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

banner_trerosor
sigtunavatten_standard
arlandagolf
icavalsta_semlor

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

korpen_jan-feb
ridskola_2019_helsida
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

connys

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.

ridskola2019_outsider
nrh
extravaganza_outsider