halloween_centrum
Foto: Daniel Iskander
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Liberalerna vill prioritera mobilfria klassrum

Efter ett beslut i Barn- och ungdomsnämnden i somras så ska klassrummen i kommunala skolorna vara fria från privata telefoner.

centrum_artikel

Beslutet om att få in ett tydliggörande i ordningsreglerna om privata telefoner i klassrummen togs i juni, det innebär att när skolorna startar på måndag så kommer elever och vårdnadshavare att informeras om att ordningsreglerna. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) är menar att en mobilfri studiemiljö gynnar alla elever, särskilt de som har det lite svårare i skolan:
– Att ständigt bli störd av sms, mobilspel eller vara på sociala medier försämrar skolresultaten. Därför vill vi se en mobilfri studiemiljö där alla elever kan studera ostört och där lärarna kan ägna lektionstiden åt undervisning istället för att tjata om störande mobiler, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun.

Liberalerna uppger i ett pressmeddelande att regeringen nu driver förslaget om mobilfria klassrum så att det ska skrivas in i skollagen. Redan idag finns dock möjlighet för lärare och rektorer att förbjuda telefoner. Tanken är dock att förhållandet ska vara det motsatta enligt Liberalerna, det vill säga att det ska finnas undantag när mobilerna får användas.

Innan en ny lag kan vara på plats så kommer alla kommunens skolor att se över hur man kan förtydliga ordningsregler för att främja trygghet och studiero.

2020_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

dack-helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

helsida_var2021
bostad_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
bostad_outsider