defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskander
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Liberalerna vill prioritera mobilfria klassrum

Efter ett beslut i Barn- och ungdomsnämnden i somras så ska klassrummen i kommunala skolorna vara fria från privata telefoner.

centrum_artikel

Beslutet om att få in ett tydliggörande i ordningsreglerna om privata telefoner i klassrummen togs i juni, det innebär att när skolorna startar på måndag så kommer elever och vårdnadshavare att informeras om att ordningsreglerna. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) är menar att en mobilfri studiemiljö gynnar alla elever, särskilt de som har det lite svårare i skolan:
– Att ständigt bli störd av sms, mobilspel eller vara på sociala medier försämrar skolresultaten. Därför vill vi se en mobilfri studiemiljö där alla elever kan studera ostört och där lärarna kan ägna lektionstiden åt undervisning istället för att tjata om störande mobiler, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun.

Liberalerna uppger i ett pressmeddelande att regeringen nu driver förslaget om mobilfria klassrum så att det ska skrivas in i skollagen. Redan idag finns dock möjlighet för lärare och rektorer att förbjuda telefoner. Tanken är dock att förhållandet ska vara det motsatta enligt Liberalerna, det vill säga att det ska finnas undantag när mobilerna får användas.

Innan en ny lag kan vara på plats så kommer alla kommunens skolor att se över hur man kan förtydliga ordningsregler för att främja trygghet och studiero.

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

sigtunastad_helsida
2020_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider