sap_pan
Foto: Daniel Iskander
Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Liberalerna vill prioritera mobilfria klassrum

Efter ett beslut i Barn- och ungdomsnämnden i somras så ska klassrummen i kommunala skolorna vara fria från privata telefoner.

Beslutet om att få in ett tydliggörande i ordningsreglerna om privata telefoner i klassrummen togs i juni, det innebär att när skolorna startar på måndag så kommer elever och vårdnadshavare att informeras om att ordningsreglerna. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) är menar att en mobilfri studiemiljö gynnar alla elever, särskilt de som har det lite svårare i skolan:
– Att ständigt bli störd av sms, mobilspel eller vara på sociala medier försämrar skolresultaten. Därför vill vi se en mobilfri studiemiljö där alla elever kan studera ostört och där lärarna kan ägna lektionstiden åt undervisning istället för att tjata om störande mobiler, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun.

Liberalerna uppger i ett pressmeddelande att regeringen nu driver förslaget om mobilfria klassrum så att det ska skrivas in i skollagen. Redan idag finns dock möjlighet för lärare och rektorer att förbjuda telefoner. Tanken är dock att förhållandet ska vara det motsatta enligt Liberalerna, det vill säga att det ska finnas undantag när mobilerna får användas.

Innan en ny lag kan vara på plats så kommer alla kommunens skolor att se över hur man kan förtydliga ordningsregler för att främja trygghet och studiero.

mp_helsida_april
helsida_sfs

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

pantamera_avc_helsida
social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
moderat_outsider
ewas_outsider
outsider_social
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sfs_out
event_outsider