moderater_pan_sommar
Nemam Ghafouri avled med covid-19

Liberalerna vill hedra märstaläkaren Ghafouri

Liberalerna vill inrätta ett minnesmärke eller liknande över läkaren Nemam Ghafouri som engagerade sig i kriget mot IS.

centrum_artikel

Märstabon Neman Ghafouri engagerade sig i kriget mot IS i Syrien och Kurdistan. Hon uppmärksammades nationellt och internationellt för sina insatser. Tidigare i år avled hon med covid-19, inte ens 60 år gammal. Nu vill Liberalerna i Sigtuna kommun hedra hennes minne. Liberalerna har föreslaget till förvaltningen som sköter namnsättningar att man uppmärksammar Ghafouri med en skylt någonstans i kommunen.

Svaret från förvaltningen var att det finns en spärr på fem år efter att en person avlidit innan man kan hedra kommuninvånare med skyltar och minnesmärken. Liberalerna förslog även att en gata eller väg uppkallas efter henne. Hon var folkbokförd i Sätunaområdet den sista tiden.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

vaccin
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

bostad_helsida
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

helsida_var2021
centrum_helsida2020
connys_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
bostad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
dack-outsider
nrh
vaccin-outsider
connys