panorama_centrum
Nemam Ghafouri avled med covid-19

Liberalerna vill hedra märstaläkaren Ghafouri

Liberalerna vill inrätta ett minnesmärke eller liknande över läkaren Nemam Ghafouri som engagerade sig i kriget mot IS.

Märstabon Neman Ghafouri engagerade sig i kriget mot IS i Syrien och Kurdistan. Hon uppmärksammades nationellt och internationellt för sina insatser. Tidigare i år avled hon med covid-19, inte ens 60 år gammal. Nu vill Liberalerna i Sigtuna kommun hedra hennes minne. Liberalerna har föreslaget till förvaltningen som sköter namnsättningar att man uppmärksammar Ghafouri med en skylt någonstans i kommunen.

Svaret från förvaltningen var att det finns en spärr på fem år efter att en person avlidit innan man kan hedra kommuninvånare med skyltar och minnesmärken. Liberalerna förslog även att en gata eller väg uppkallas efter henne. Hon var folkbokförd i Sätunaområdet den sista tiden.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

mp_helsida_april

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

ewas_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
ewas_outsider
connys