panorama_centrum
Foto: Pressbild

Liberalerna: Vi har lyft problematik kring Valsta

Liberalerna har suttit i kommunledningen sedan 2014 i flera konstellationer, under deras tid har Valsta blivit ett riskområde: - Vi lyfte tidigt problematiken kring kommunens segregation och utanförskap samt behovet att jobba mer intensivt med dessa frågor, säger gruppledare Pernilla Bergqvist (L)

Vilket ansvar har Liberalerna som suttit i kommunledningen sedan 2014 för utvecklingen i Valsta? Under Liberalernas tid har utvecklingen i Valsta eskalerat, trenden har inte vänts vare sig med Socialdemokraterna eller Moderaterna.
– För Liberalerna i Sigtuna kommun har trygghet alltid varit ett högt prioriterat område som man fortlöpande gett olika förslag på att förbättra – oavsett vilka partier vi samarbetat med. I våra lokala valprogram och politiska förhandlingar har vi främst haft fokus på skola och trygghet. Vårt budskap har länge varit Kunskap, Trygghet och Frihet i Sigtuna kommun, uppger Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist för märsta.nu

Pernilla Bergqvist säger vidare att hon belyst segregationen i kommunen under lång tid. En social kompass har tagits fram som belyst problemen tydligare där Liberalerna varit drivande och man har medverkat till att ta fram en övergripande plan för att motverka segregation och utanförskap samt sätta in tidigare insatser i det förebyggande arbetet.
– Vi var även tidiga med att understryka att vi inte kan bygga fler hyresrätter i socioekonomiskt svaga områden som Valsta och Tingvalla. Det förde vi fram redan när vi styrde med S och MP. Det är helt obegripligt att S fortfarande vill bygga 300 hyresrätter i Valsta – det skulle vara förödande i vårt arbete med att skapa ökad trygghet och förbättrad integration, fortsätter Bergqvist.

Liberalerna vill för framtiden se ett samlat grepp och samarbete kring alla instanser från skola till kommunen, kulturskola och föreningsliv. Sociala team har införts i skolorna vilket Bergqvist menar har effekt, skolorna arbetar även våldspreventivt samt att en ny modell för elever i särskilt stöd infört, satsning på skolbibliotek och språkplaner, fler kuratorer och psykologer.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
ewas_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

defacto_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
connys
ewas_outsider
nrh
mp_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider