moderaterna_riksdag
Foto: Pressbild

Liberalerna: Vi har lyft problematik kring Valsta

Liberalerna har suttit i kommunledningen sedan 2014 i flera konstellationer, under deras tid har Valsta blivit ett riskområde: - Vi lyfte tidigt problematiken kring kommunens segregation och utanförskap samt behovet att jobba mer intensivt med dessa frågor, säger gruppledare Pernilla Bergqvist (L)

centrum_artikel

Vilket ansvar har Liberalerna som suttit i kommunledningen sedan 2014 för utvecklingen i Valsta? Under Liberalernas tid har utvecklingen i Valsta eskalerat, trenden har inte vänts vare sig med Socialdemokraterna eller Moderaterna.
– För Liberalerna i Sigtuna kommun har trygghet alltid varit ett högt prioriterat område som man fortlöpande gett olika förslag på att förbättra – oavsett vilka partier vi samarbetat med. I våra lokala valprogram och politiska förhandlingar har vi främst haft fokus på skola och trygghet. Vårt budskap har länge varit Kunskap, Trygghet och Frihet i Sigtuna kommun, uppger Liberalernas gruppledare Pernilla Bergqvist för märsta.nu

Pernilla Bergqvist säger vidare att hon belyst segregationen i kommunen under lång tid. En social kompass har tagits fram som belyst problemen tydligare där Liberalerna varit drivande och man har medverkat till att ta fram en övergripande plan för att motverka segregation och utanförskap samt sätta in tidigare insatser i det förebyggande arbetet.
– Vi var även tidiga med att understryka att vi inte kan bygga fler hyresrätter i socioekonomiskt svaga områden som Valsta och Tingvalla. Det förde vi fram redan när vi styrde med S och MP. Det är helt obegripligt att S fortfarande vill bygga 300 hyresrätter i Valsta – det skulle vara förödande i vårt arbete med att skapa ökad trygghet och förbättrad integration, fortsätter Bergqvist.

Liberalerna vill för framtiden se ett samlat grepp och samarbete kring alla instanser från skola till kommunen, kulturskola och föreningsliv. Sociala team har införts i skolorna vilket Bergqvist menar har effekt, skolorna arbetar även våldspreventivt samt att en ny modell för elever i särskilt stöd infört, satsning på skolbibliotek och språkplaner, fler kuratorer och psykologer.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

happyhomes_sommar2020
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

mod_helsida
2020_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider