panorama_centrum
Pernilla Bergqvist och Anders ErikssonFoto: Liberalerna i Sigtuna kommun/montage märsta.nu

Liberalerna nyckeln till borgerlig regering

Liberalerna lägger grunden för att en borgerlig regering ska kunna lösa de stora samhällsproblemen. Vi vill skapa en bättre skola i hela landet och att integrationen ska innebära både krav och möjligheter.

Nu har riksdagen röstat om ett misstroende för Stefan Löfvens regering. Då finns inte förutsättningar för Januariavtalet. Vi Liberaler har redan fattat ett tydligt beslut. Vi är beredda att prata med alla riksdagens partier för att Sverige ska få ett bättre och effektivare ledarskap.

Vi vill genomföra en kraftfull liberal reformagenda i en borgerlig regering. Det behövs en kunskapsskola som ger varje elev kunskaper för att få jobb eller studera vidare. Det ska råda studiero genom hela skolgången så att alla kan känna motivation och trygghet i skolan.

Det kan Liberalerna uppnå inom borgerligheten, istället för i det konfliktfyllda samarbete som nu har upplösts. Borgerligheten delar syn på att det ska löna sig bättre att arbeta och att rättsstaten ska återupprättas.

Vi ska inte ha några utsatta områden. Ingens frihet ska längre få begränsas av gängkriminella, klaner eller religiösa extremister. Varje barn måste få känna att de växer upp i möjligheternas land, oavsett var i Sverige de bor.

Liberalerna är en röst för en borgerlig regering förankrad i mitten som prioriterar skolan och integrationen. Vi kommer alltid stå upp för tydliga liberala värden, där alla får förutsättningar och möjligheter att ta ansvar för sitt liv. Du ska göra din plikt men också kräva din rätt.

Dagens samhällsproblem kräver en ny start för Sverige med liberala lösningar. Det görs bäst i en borgerlig regering. Liberalerna är nyckeln i en sådan regeringsbildning.

  • Anders Eriksson, Partiföreningsordförande för Liberalerna i Sigtuna kommun
  • Pernilla Bergqvist, Gruppledare för Liberalerna i Sigtuna kommun
mp_helsida_april

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

defacto_helsida
valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

ewas_helsida
2020_helsida

Bevara Smedsgårdarna

Insändare Vi i Hyresgästföreningen Sigtuna är kritiska till tankarna att riva Smedsgårdarna, befintliga hus bör rustas upp enligt tidigare plan. SigtunaHem hade kommit långt i en upprustningsprocess, men har plötsligt svängt.

liber_helsida

Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet

Insändare Centerkvinnorna vill att fler kvinnor ska få leva i ekonomisk frihet, med en självständig ekonomi. Nästan en fjärdedel av utrikes födda kvinnor är i dag arbetslösa och det behövs fler insatser för dem. Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet!

Värna och utveckla hyresrätten som boendeform!

Insändare Söndag den 11 september är det dags att välja partier och kandidater till riksdag, region och kommun. Det är mer angeläget än någonsin att många röstar - på valdagen eller genom förtidsröstning – detta för att visa att demokratin är något vi verkligen värnar om och uppskattar.

valet2022

repliken: Platsen fungerar inte!

Insändare Vi var glasklara att Vänsterpartiet står bakom att ett kultur- och aktivitetscenter placeras i Valsta. I synnerhet om det innebär ett fullgott bibliotek i Valsta. Vad vi är emot är platsen, den fungerar inte! I detta känner vi att vi har Valstaborna med oss.

Varför säger (S) och (V) nej till det som Valstaborna efterfrågar?

Insändare Den 9 maj fattade kommunstyrelsen beslut om att påbörja arbetet med att bygga ett Kultur- och aktivitetscenter (KAC) i Valsta. Alla partier utom Socialdemokraterna (S) och Vänsterpartiet (V) röstade ja. (S) och (V) röstade nej.

valet2022

Är det ideologiskt fel att lyssna på invånarna, Marie Axelsson?

Insändare Marie Axelsson skriver i en insändare att utförsäljning av hyresrätter är ”en rent ideologisk handling från Moderaternas håll.” Det som möjligtvis kan påstås vara ideologiskt är att vi moderater står för att vi lyssnar på invånarnas önskemål och försöker tillgodose dessa. Socialdemokraterna fortsätter istället att tydligt visa att de vill bestämma över hur andra människor ska leva sina liv.

Bygg Föreningarnas hus på norra sidan av Valsta Centrum

Insändare Med fyra månader kvar till valet skickar Moderaterna idag på kommunstyrelsen fram ett helt nytt förslag om placeringen av Kultur- och Aktivitetshuset i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
nrh
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider