center_pan21
Pernilla Bergqvist, förstanamn på listanFoto: Sigtuna kommun/Kari Kohvakka

Liberalerna lanserar valprogram: Fokus på trygghet och skola

Liberalerna i Sigtuna kommun har presenterat sitt valprogram vilket inkluderar insatser inom skola och trygghet.

Liberalerna lanserade sitt valprogram under tisdagen och i den ingår satsningar på skola och trygghet samt kommuninvånares frihet. Bland trygghetsåtgärderna vill man fortsätta med Trygghetspaketet och utöka projektet med våldsprevention till fler skolor. I skolan vill man se fler lärarassistenter, införa sociala team som avlastar lärare i skolan och anställa lärarassistenter som ska ta över uppgifter från lärare som inte är kopplade till undervisningen.
– Sigtuna kommun ska vara en attraktiv framtidskommun där människor och företag kan växa. Liberalerna arbetar för en skola i världsklass, trygghet på gator och torg, en stark välfärd och ett hållbart stadsmässigt bostadsbyggande med minskad miljöpåverkan, säger partiets förstanamn Pernilla Bergqvist i ett pressmeddelande.

Man slår också ett slag för friheten, att man ska få älska och gifta sig med den man vill, stoppa hedersrelaterat våld, skapa trygga och attraktiva boenden, främja valfrihet och fri företagsamhet samt att personer med funktionsnedsättning ska kunna få ökad frihet med tillgängliga miljöer, digital teknik och fysiskt och psykisk hälsa.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida
dack-helsida
jul2021
defacto_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

2020_helsida
connys_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

julmarknad_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
connys
julmarknad_outsider
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
jul_outsider
nrh