centrum_panorama2020
Pernilla Bergqvist, förstanamn på listanFoto: Sigtuna kommun/Kari Kohvakka

Liberalerna lanserar valprogram: Fokus på trygghet och skola

Liberalerna i Sigtuna kommun har presenterat sitt valprogram vilket inkluderar insatser inom skola och trygghet.

centrum_artikel

Liberalerna lanserade sitt valprogram under tisdagen och i den ingår satsningar på skola och trygghet samt kommuninvånares frihet. Bland trygghetsåtgärderna vill man fortsätta med Trygghetspaketet och utöka projektet med våldsprevention till fler skolor. I skolan vill man se fler lärarassistenter, införa sociala team som avlastar lärare i skolan och anställa lärarassistenter som ska ta över uppgifter från lärare som inte är kopplade till undervisningen.
– Sigtuna kommun ska vara en attraktiv framtidskommun där människor och företag kan växa. Liberalerna arbetar för en skola i världsklass, trygghet på gator och torg, en stark välfärd och ett hållbart stadsmässigt bostadsbyggande med minskad miljöpåverkan, säger partiets förstanamn Pernilla Bergqvist i ett pressmeddelande.

Man slår också ett slag för friheten, att man ska få älska och gifta sig med den man vill, stoppa hedersrelaterat våld, skapa trygga och attraktiva boenden, främja valfrihet och fri företagsamhet samt att personer med funktionsnedsättning ska kunna få ökad frihet med tillgängliga miljöer, digital teknik och fysiskt och psykisk hälsa.

2020_helsida
teatergrillen_helsida
connys_helsida
sportlov_sigtuna

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

speedy_helsida
defacto_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

centrum_helsida2020
salong_elisabeth_helsida
happyhomes_2019

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
speedy_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider