centrum_jul_panorama
Pernilla Bergqvist, förstanamn på listanFoto: Sigtuna kommun/Kari Kohvakka

Liberalerna lanserar valprogram: Fokus på trygghet och skola

Liberalerna i Sigtuna kommun har presenterat sitt valprogram vilket inkluderar insatser inom skola och trygghet.

centrum_jul_artikel

Liberalerna lanserade sitt valprogram under tisdagen och i den ingår satsningar på skola och trygghet samt kommuninvånares frihet. Bland trygghetsåtgärderna vill man fortsätta med Trygghetspaketet och utöka projektet med våldsprevention till fler skolor. I skolan vill man se fler lärarassistenter, införa sociala team som avlastar lärare i skolan och anställa lärarassistenter som ska ta över uppgifter från lärare som inte är kopplade till undervisningen.
– Sigtuna kommun ska vara en attraktiv framtidskommun där människor och företag kan växa. Liberalerna arbetar för en skola i världsklass, trygghet på gator och torg, en stark välfärd och ett hållbart stadsmässigt bostadsbyggande med minskad miljöpåverkan, säger partiets förstanamn Pernilla Bergqvist i ett pressmeddelande.

Man slår också ett slag för friheten, att man ska få älska och gifta sig med den man vill, stoppa hedersrelaterat våld, skapa trygga och attraktiva boenden, främja valfrihet och fri företagsamhet samt att personer med funktionsnedsättning ska kunna få ökad frihet med tillgängliga miljöer, digital teknik och fysiskt och psykisk hälsa.

trainingpartner_jobb_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

happyhomes_2019

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

fme_oktober

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
colorama_jul
ica_oktober
sigtunavatten_standard

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

defacto_jul
centrum_jul_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

nrh
connys
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
julbord