defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Liberalerna föreslår avgift för att köra på E4:an

E4:an mellan Uppsala-Stockholm kan avgiftsbeläggas enligt ett förslag från Liberalerna.

fraga_liberalerna

I framtiden kan E4:an mellan Uppsala-Stockholm avgiftsbeläggas, det föreslår Liberalernas partiledning. Beslut om saken ska fattas på Liberalernas landsmöte i november. Förslaget är en del av den nya partiledaren Nyamko Sabunis arbete med att profilera partiet i klimatpolitiken rapporterar Aftonbladet.

Syftet med vägavgifterna är att få fler att välja kollektivtrafiken istället, avgifterna kommer att införas på vägar där det finns särskilt goda kollektivtrafikalternativ.
– Antalet som åker kollektivt ökar redan ganska kraftfullt, det vill vi också bygga ut. Samtidigt är det många som åker bil till jobbet. Men finns det en avgift skulle nog fler tänka om, om det faktiskt finns bra kollektivtrafik på den sträckan, säger Helena Gellerman, partiets klimatpolitiske talesperson till Aftonbladet.

Miljöbilar skulle undantas från skatten och med förslaget tror man att fler åker kollektivt samtidigt som bilanvändningen på motorvägar minskar. Pengarna som avgiften ger ska användas till investeringar i bland annat ny laddningsstruktur och andra klimatsmarta transporter.

2020_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

happyhomes_sommar2020
kkdk_helsida
helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
manskold_helsida
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
budget_outsider
outsider
manskold_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh