liber_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Liberalerna föreslår avgift för att köra på E4:an

E4:an mellan Uppsala-Stockholm kan avgiftsbeläggas enligt ett förslag från Liberalerna.

centrum_artikel

I framtiden kan E4:an mellan Uppsala-Stockholm avgiftsbeläggas, det föreslår Liberalernas partiledning. Beslut om saken ska fattas på Liberalernas landsmöte i november. Förslaget är en del av den nya partiledaren Nyamko Sabunis arbete med att profilera partiet i klimatpolitiken rapporterar Aftonbladet.

Syftet med vägavgifterna är att få fler att välja kollektivtrafiken istället, avgifterna kommer att införas på vägar där det finns särskilt goda kollektivtrafikalternativ.
– Antalet som åker kollektivt ökar redan ganska kraftfullt, det vill vi också bygga ut. Samtidigt är det många som åker bil till jobbet. Men finns det en avgift skulle nog fler tänka om, om det faktiskt finns bra kollektivtrafik på den sträckan, säger Helena Gellerman, partiets klimatpolitiske talesperson till Aftonbladet.

Miljöbilar skulle undantas från skatten och med förslaget tror man att fler åker kollektivt samtidigt som bilanvändningen på motorvägar minskar. Pengarna som avgiften ger ska användas till investeringar i bland annat ny laddningsstruktur och andra klimatsmarta transporter.

busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

vardcentral_helsida

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

speedy_vinter_helsida
rentawreck_helsida
mp-helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

brobygget_night
2020_helsida
liber_sommar_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

ungsatsning

Nu avråds eldning

Notiser Med anledning av den kommande värmeböljan har Räddningsregion Mitt som omfattar Sigtuna kommun uppmanat boende att inte elda.

helsida_var2021

Flex vuxna studerar gymnasiekurser

Nyheter Under våren studerade nästan 4000 kursdeltagare inom den kommunala vuxenutbildningen vilket är en ökning med drygt 70 procent jämfört med för ett år sedan enligt Sigtuna kommun.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp-outsider
ungsatsning-outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
aftenbil_outsider
rentawreck_outsider
brobygget_day_out
brobygget_night_out
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider