defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Liberalerna föreslår avgift för att köra på E4:an

E4:an mellan Uppsala-Stockholm kan avgiftsbeläggas enligt ett förslag från Liberalerna.

I framtiden kan E4:an mellan Uppsala-Stockholm avgiftsbeläggas, det föreslår Liberalernas partiledning. Beslut om saken ska fattas på Liberalernas landsmöte i november. Förslaget är en del av den nya partiledaren Nyamko Sabunis arbete med att profilera partiet i klimatpolitiken rapporterar Aftonbladet.

Syftet med vägavgifterna är att få fler att välja kollektivtrafiken istället, avgifterna kommer att införas på vägar där det finns särskilt goda kollektivtrafikalternativ.
– Antalet som åker kollektivt ökar redan ganska kraftfullt, det vill vi också bygga ut. Samtidigt är det många som åker bil till jobbet. Men finns det en avgift skulle nog fler tänka om, om det faktiskt finns bra kollektivtrafik på den sträckan, säger Helena Gellerman, partiets klimatpolitiske talesperson till Aftonbladet.

Miljöbilar skulle undantas från skatten och med förslaget tror man att fler åker kollektivt samtidigt som bilanvändningen på motorvägar minskar. Pengarna som avgiften ger ska användas till investeringar i bland annat ny laddningsstruktur och andra klimatsmarta transporter.

defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_50
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_helsida
teatergrillen_outsider
nrh
connys
oppethus_outsider