moderat_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Liberalerna föreslår avgift för att köra på E4:an

E4:an mellan Uppsala-Stockholm kan avgiftsbeläggas enligt ett förslag från Liberalerna.

centrum_artikel

I framtiden kan E4:an mellan Uppsala-Stockholm avgiftsbeläggas, det föreslår Liberalernas partiledning. Beslut om saken ska fattas på Liberalernas landsmöte i november. Förslaget är en del av den nya partiledaren Nyamko Sabunis arbete med att profilera partiet i klimatpolitiken rapporterar Aftonbladet.

Syftet med vägavgifterna är att få fler att välja kollektivtrafiken istället, avgifterna kommer att införas på vägar där det finns särskilt goda kollektivtrafikalternativ.
– Antalet som åker kollektivt ökar redan ganska kraftfullt, det vill vi också bygga ut. Samtidigt är det många som åker bil till jobbet. Men finns det en avgift skulle nog fler tänka om, om det faktiskt finns bra kollektivtrafik på den sträckan, säger Helena Gellerman, partiets klimatpolitiske talesperson till Aftonbladet.

Miljöbilar skulle undantas från skatten och med förslaget tror man att fler åker kollektivt samtidigt som bilanvändningen på motorvägar minskar. Pengarna som avgiften ger ska användas till investeringar i bland annat ny laddningsstruktur och andra klimatsmarta transporter.

studeravidare_helsida
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
kaa_sigtuna_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
marina_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
brobygget_midgard_outsider
nrh
speedy_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
kaa_outsider