centrum_host
Foto: Jamshid Jamshidi

Liberalerna föreslår avgift för att köra på E4:an

E4:an mellan Uppsala-Stockholm kan avgiftsbeläggas enligt ett förslag från Liberalerna.

centrum_farsdag_artikel

I framtiden kan E4:an mellan Uppsala-Stockholm avgiftsbeläggas, det föreslår Liberalernas partiledning. Beslut om saken ska fattas på Liberalernas landsmöte i november. Förslaget är en del av den nya partiledaren Nyamko Sabunis arbete med att profilera partiet i klimatpolitiken rapporterar Aftonbladet.

Syftet med vägavgifterna är att få fler att välja kollektivtrafiken istället, avgifterna kommer att införas på vägar där det finns särskilt goda kollektivtrafikalternativ.
– Antalet som åker kollektivt ökar redan ganska kraftfullt, det vill vi också bygga ut. Samtidigt är det många som åker bil till jobbet. Men finns det en avgift skulle nog fler tänka om, om det faktiskt finns bra kollektivtrafik på den sträckan, säger Helena Gellerman, partiets klimatpolitiske talesperson till Aftonbladet.

Miljöbilar skulle undantas från skatten och med förslaget tror man att fler åker kollektivt samtidigt som bilanvändningen på motorvägar minskar. Pengarna som avgiften ger ska användas till investeringar i bland annat ny laddningsstruktur och andra klimatsmarta transporter.

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

greeknighthelsida
sigtunavatten_standard
ica_oktober
defacto_mustach_helsida
centrum_farsdag
fme_oktober

Turist arbetade på airside

Nyheter I samband med en rutinkontroll på Arlanda i helgen upptäckte Gränspolisen att anställd på Arlanda inte hade rätt att arbeta i landet.

happyhomes_2019
nrh
greeknight_outsider
connys
colorama_april2