centrum_panorama2020

Liberaler ber (C) ta ställning om (SD)

Liberalerna i Sigtuna kommun är frågande till vart Centerpartiet står gällande samarbete med Sverigedemokraterna skickade med anledning av det ett öppet brev.

Med anledning av Moderatledaren Anna Kinberg-Batras utspel om att lägga en gemensam alliansbudget sa Olov Holst (M) i Sigtuna att det inte längre håller att låtsas som att Sverigedemokraterna inte finns.

Liberalerna i Sigtuna kommun undrar om Centerpartiet är beredda att sätta sig i beroendeställning av (SD) i fullmäktige:
– Avser Centerpartiet i Sigtuna kommun att, liksom efter valet 2014, vara villiga att bilda en majoritet beroende av Sverigedemokraterna? Alternativt, har ni lokalt nu intagit samma linje som ert parti på riksplanet att inte göra er beroende av Sverigedemokraterna för att styra, skriver Dan Rosenholm och Pernilla Bergqvist i brevet.

Gill Brodin som är gruppledare för Centerpartiet tackar för historielektionen i svaret men poängterar att man aldrig ställts inför valet att sitta i kommunstyre i direkt beroendeförhållande till (SD).
– Vi gör det inte nu och vi kommer inte att göra det sen heller, svarar Brodin.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
boisigtuna
festspec_host2020_helsida
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh