moderaterna_sep2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

lex-Sarah-anmälan mot vikarie i hemtjänsten

Sigtuna kommun har haft en vikarie inom hemtjänsten som vägrat infinna sig vid vissa arbetsuppgifter som krävt dubelbemanning. Kommunen har valt att inte förlänga vikariatet samt gjort en lex Sarah-anmälan.

En lex Sarah-anmälan är upprättad av Sigtuna kommun efter att en vikarie vägrat infinna sig för uppgifter som krävt dubbelbemanning. Den anställde ska även ha varit inblandad i bristfälligt utförda insatser vid toalettbesök och måltider. Kommunen upptäckte problemen med vikarien i slutet av juli. Man har nu avslutat vikariatet men kommer även att genomföra en extern handledning för hemtjänstpersonal vid mer komplexa ärenden samt andra åtgärder för att liknande situationer inte ska upprepas.

boisigtuna
festspec_host2020_helsida
kcbygg_aug_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

happyhomes_sommar2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

2020_helsida
centrum_helsida2020
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
kcbygg_outsider
festspec_host2020_outsider