centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

lex-Sarah-anmälan mot vikarie i hemtjänsten

Sigtuna kommun har haft en vikarie inom hemtjänsten som vägrat infinna sig vid vissa arbetsuppgifter som krävt dubelbemanning. Kommunen har valt att inte förlänga vikariatet samt gjort en lex Sarah-anmälan.

En lex Sarah-anmälan är upprättad av Sigtuna kommun efter att en vikarie vägrat infinna sig för uppgifter som krävt dubbelbemanning. Den anställde ska även ha varit inblandad i bristfälligt utförda insatser vid toalettbesök och måltider. Kommunen upptäckte problemen med vikarien i slutet av juli. Man har nu avslutat vikariatet men kommer även att genomföra en extern handledning för hemtjänstpersonal vid mer komplexa ärenden samt andra åtgärder för att liknande situationer inte ska upprepas.

oppethus_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

connys_helsida
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
happyhomes_50
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_outsider
nrh
connys
oppethus_outsider