centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Lex Maria-anmälan efter dödsfall – Mögel i kylen och smutsigt hem

Anhöriga till en äldre person som avlidit har valt att Lex Maria-anmälan då de brukarens lägenhet hittade mögliga matvaror och allmän oreda i bostaden.

Efter att en äldre man som haft hemhjälp avlidit fann anhöriga att det var mögel bland matvaror i kylskåp, gammal mat, smutsigt badrum, tvätt över hela sovrummet och en säng utan sängkläder. De anhöriga misstänker brister hos hemtjänsten och valde att göra en Lex Maria-anmälan för bristfällig eller utebliven insats.

Kommunens interna utredare har inledningsvis konstaterat att brukaren hade hög integritet och ofta avböjde hjälp. Det blir nu upp till Socialstyrelsen att fatta beslut om kommunen agerat rätt eller om det finns brister. Den interna utredaren på kommunen skriver i sin rapport att det bedöms vara liten sannolikhet att händelsen upprepar sig.

teatergrillen_helsida

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

happyhomes_50
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
oppethus_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

teatergrillen_outsider
nrh
oppethus_outsider
connys