centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Lex Maria-anmälan efter dödsfall – Mögel i kylen och smutsigt hem

Anhöriga till en äldre person som avlidit har valt att Lex Maria-anmälan då de brukarens lägenhet hittade mögliga matvaror och allmän oreda i bostaden.

Efter att en äldre man som haft hemhjälp avlidit fann anhöriga att det var mögel bland matvaror i kylskåp, gammal mat, smutsigt badrum, tvätt över hela sovrummet och en säng utan sängkläder. De anhöriga misstänker brister hos hemtjänsten och valde att göra en Lex Maria-anmälan för bristfällig eller utebliven insats.

Kommunens interna utredare har inledningsvis konstaterat att brukaren hade hög integritet och ofta avböjde hjälp. Det blir nu upp till Socialstyrelsen att fatta beslut om kommunen agerat rätt eller om det finns brister. Den interna utredaren på kommunen skriver i sin rapport att det bedöms vara liten sannolikhet att händelsen upprepar sig.

kcbygg_aug_helsida
festspec_host2020_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

boisigtuna

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

defacto_helsida
connys_helsida
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
kcbygg_outsider