center_pan21
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Lekplatser avvecklas när nya utvecklas

Kommunen inleder ett arbete med att utveckla lekplatser, i samband med det kommer några att avvecklas.

centrum_artikel

Fler lekparker i kommunen kommer att avvecklas eftersom de är för gamla eller i behov av omfattande investeringsbehov. I kombination med att kommunen satsar på nya lekplatser så läggs de istället ner. Bland annat drabbar det Barrvägen.
– Den ska läggas ned trots att den i stort sett används dagligen och rustades upp så sent som för ngr år sedan. Dessutom har kommunen beslutat om nedläggningarna utan att tillfråga oss boende i kommunen som är besökare av lekparkerna vad vi tycker, säger en läsare till märsta.nu

Det kommer att bli områdeslekplatser medan närlekplatser avvecklas, förklararSigtuna kommun.
– Vi utvecklar några av närlekplatserna till områdeslekplatser för skapa ett större lekvärde för fler i området. Den stora befintliga gräsytan vid Barrvägen kommer fortfarande skötas av kommunen och där finns goda möjligheter för spontan lek, fotboll, brännboll och kubbspel etcetera, säger Åsa Aalto, infrastrukturchef Sigtuna kommun.

Lekplatserna ska komplettera varandra och de nya områdeslekplatserna har tagits fram i dialog med invånare. De nya ska möta tillgänglighet och behov.

2020_helsida
oppethus_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
koppar_helsida
happyhomes_sommar2020
jul2021

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

julmarknad_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

oppethus_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
koppar_outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider
nrh
dack-outsider
centrum_sommar_out