skordedag_pan
Lea Heed i samband med plockning i marsFoto: Privat

Lea Heed kan prisas för miljöengagemanget

Tonåringen Lea Heed som flera gånger plockat skräp runt om i kommunen kan utses till Årets ungdomshjälte av Aftonbladet.

Lea Heed har samlat till skräpplockning runt om i kommunen, hon och hennes initiativ lockar med kamratskap och fika. Hennes event via Facebook går ut på fika och plocka skräp. Nu kan hon utses till Årets ungdomshjälte.
– Det började med att jag och mina kompisar pratade om ”tänk om vi var fler människor som plockade skräp”. Det känns så hopplöst när man är ensam. För det är så här mycket skräp och så är man en person med en liten påse, säger Lea till Aftonbladet.

17-årige Lea bor i Sigtuna och studerar till singer/songwriter i Hammarby sjöstad. Hon har ett stort engagemang för miljöfrågor. Hon älskar naturen och blir upprörd över skräpet i naturen. Gruppen på Facebook heter Untrash Sigtuna. Sigtuna kommuns ungsomscoach Nike har också hjälpt till att få igång projektet. Kommunen har bidragit med pengar till skräpplockarpinnar, påsar och fika. Nu är det många som plockar skräp och fikar. Man blir alltid bjuden på kaffe, saft bullar och kakor.

Konceptet har spridit sig vidare och det ska öppna i Älvsjö där en av hennes kompisar vill starta upp Untrash Älvsjö. Hon välkomnar fler grupper på andra orter. I december får vi veta om Lea Heed vinner priset då Svenska hjältar-galan sänds via Aftonbladet.

mp_host_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

happyhomes_sommar2020
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

defacto_helsida
eldsjal-helsida
bostad_helsida
connys_helsida
kyrkoval_helsida
kyrka_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
coronakrisen

Höjda avgifter kan leda til dyrare flyg- och godspriser

Kultur & Nöje Allt fler bolag återstartar på Arlanda och det kommer även in nya aktörer, men Transportstyrelsen tror att det kan bli högre biljettpriser i framtiden.

andersojag
skordedag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
mp-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kyrkoval_outsider
andersojag_outsider
heat_out
skordedag_out
sigtuna_vatten_outsider
eldsjal-outsider
connys
centrum_sommar_out
kyrka-outsider
swedol_outsider