defacto_pan2020

Läsartips ledde till ny toppnotering

märsta.nu fortsätter sätta nya läsarrekord och när augusti summerats har trafiken jämfört med förra året gått upp med 40 procent: - Det fanns flera stora händelser som lockade in kommuninvånarna till sajten, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare för märsta.nu

centrum_artikel

I sex av sju månader i år har ett nytt besöksrekord satts för märsta.nu. Bara januari har hittills överlevt från 2015. I augusti var det dags för nytt läsarrekord då 67 000 unika hittade in under de 31 dagarna, det är 40 procent fler än samma månad förra året. De totala besöken stannade på 242 000 vilket var 47 000 fler än förra året.
– Det som drog mest i augusti var avslöjandet om att förundersökningen om den dödade brandmannen lades ner samt att Arlanda hotades på Twitter vilket märsta.nu var först med att rapportera om, säger Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare för märsta.nu

Andra intressanta siffror från augusti är att antalet besök från en mobiltelefon var lite mer än hälften av de totala besöken. Besöken från dator minskade med fem procent och nu är vart tredje besök till märsta.nu från en dator.
– Vi ser fram för allt en kraftig skjuts i trafiken från mobiltelefoner i samband med pågående händelser eller händelser som läggs in via sociala medier där märsta.nu är väldigt starka på Facebook bland annat och kommuninvånarna är mycket aktiva där för att kommentera och dela saker, analyserar Iskander.

Fortsätt tipsa
En stor del av våra nyheter kommer till tack vare er läsare. Bland annat var mest läst i augusti ett läsartips som vi följde upp. Ett annat tips som drog mycket trafik var den om att en anställd stulit 300 000 kronor från COOP i Märsta.
– Vi får in tips på alla möjliga sätt och vi uppskattar verkligen alla, även om det inte är alla som sedan renderar i nyheter, men fortsätt tipsa så ska vi försöka göra det bästa av det, fortsätter Iskander.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
ridskola2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider