centrum_panorama2020

Läsartips ledde till ny toppnotering

märsta.nu fortsätter sätta nya läsarrekord och när augusti summerats har trafiken jämfört med förra året gått upp med 40 procent: - Det fanns flera stora händelser som lockade in kommuninvånarna till sajten, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare för märsta.nu

I sex av sju månader i år har ett nytt besöksrekord satts för märsta.nu. Bara januari har hittills överlevt från 2015. I augusti var det dags för nytt läsarrekord då 67 000 unika hittade in under de 31 dagarna, det är 40 procent fler än samma månad förra året. De totala besöken stannade på 242 000 vilket var 47 000 fler än förra året.
– Det som drog mest i augusti var avslöjandet om att förundersökningen om den dödade brandmannen lades ner samt att Arlanda hotades på Twitter vilket märsta.nu var först med att rapportera om, säger Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare för märsta.nu

Andra intressanta siffror från augusti är att antalet besök från en mobiltelefon var lite mer än hälften av de totala besöken. Besöken från dator minskade med fem procent och nu är vart tredje besök till märsta.nu från en dator.
– Vi ser fram för allt en kraftig skjuts i trafiken från mobiltelefoner i samband med pågående händelser eller händelser som läggs in via sociala medier där märsta.nu är väldigt starka på Facebook bland annat och kommuninvånarna är mycket aktiva där för att kommentera och dela saker, analyserar Iskander.

Fortsätt tipsa
En stor del av våra nyheter kommer till tack vare er läsare. Bland annat var mest läst i augusti ett läsartips som vi följde upp. Ett annat tips som drog mycket trafik var den om att en anställd stulit 300 000 kronor från COOP i Märsta.
– Vi får in tips på alla möjliga sätt och vi uppskattar verkligen alla, även om det inte är alla som sedan renderar i nyheter, men fortsätt tipsa så ska vi försöka göra det bästa av det, fortsätter Iskander.

festspec_host2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

boisigtuna

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

kcbygg_aug_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
swedol_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh