liber_pan
Ogräs och smuts i trottoarenFoto: Insändarbild
Gräs som inte rensasFoto: Insändarbild

Läsare: Varför är trottoarerna så smutsiga?

En märstabo hörde av sig angående smutsiga trottoarer som sopas för sällan och inte rensas på ogräs: - Är det slöhet, brist på pengar eller bristande arbetsledning, frågar sig märstabon.

fraga_liberalerna

Märstabon som hörde av sig till märsta.nu undrar varför det är så ”smutsiga” trottoarer runt om i kommunen.
– Jag vistas ofta och längre perioder utomlands i Europa. Min uppfattning är att renhållning och städning prioriteras hyfsat högt utomlands med vissa undantag förstås. Gator och trottoarer spolas, skräp plockas och man ser ofta personal som utför dessa arbetsuppgifter, säger läsaren.

Läsaren blev därför förvånad när han kom hem efter utlandsvistelsen och på sina promenader runt om i kommunen noterar att ingen städning av gångvägar och trottoarer sker förutom på ”snöröjning och grusupptagning”.
– Även det sker med sviktande kvalitet, anser läsaren.

”Inte städats sen grusupptagning”
Det som läsaren reagerar på är att ogräs, kvistar, skräp, asfaltsrester och inte minst bär från uthängande träd som faller ner på trottoarer och som man sedan trampar i. Ingen städning har skett sedan grusupptagningen menar läsaren.
– Är det slöhet, brist på pengar eller bristande arbetsledning? Vad beror det på? Så här ska det inte se ut i en bra kommun.

Kommunen: Gynnsamt för ogräs i år
I ett svar från Sigtuna kommun så är förklaringen att det i år har varit gynnsamt för ogräset att växa, normalt så ska rensning ske enligt skötselplanen som finns, ca 2-3 ånger per säsong beroende på behov. Växtligheten har dock skett i snabbare takt i år. Överväxt från växter över trottoarer ska hanteras ca två gånger per säsong och det sker i juni och augusti .

kristina_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

connys_helsida
julen_helsida
manskold_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

manskold_outsider
nrh
kristina_outsider
centrum_sommar_out
budget_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
julen_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider