moderat_jul_nyar
Ogräs och smuts i trottoarenFoto: Insändarbild
Gräs som inte rensasFoto: Insändarbild

Läsare: Varför är trottoarerna så smutsiga?

En märstabo hörde av sig angående smutsiga trottoarer som sopas för sällan och inte rensas på ogräs: - Är det slöhet, brist på pengar eller bristande arbetsledning, frågar sig märstabon.

Märstabon som hörde av sig till märsta.nu undrar varför det är så ”smutsiga” trottoarer runt om i kommunen.
– Jag vistas ofta och längre perioder utomlands i Europa. Min uppfattning är att renhållning och städning prioriteras hyfsat högt utomlands med vissa undantag förstås. Gator och trottoarer spolas, skräp plockas och man ser ofta personal som utför dessa arbetsuppgifter, säger läsaren.

Läsaren blev därför förvånad när han kom hem efter utlandsvistelsen och på sina promenader runt om i kommunen noterar att ingen städning av gångvägar och trottoarer sker förutom på ”snöröjning och grusupptagning”.
– Även det sker med sviktande kvalitet, anser läsaren.

”Inte städats sen grusupptagning”
Det som läsaren reagerar på är att ogräs, kvistar, skräp, asfaltsrester och inte minst bär från uthängande träd som faller ner på trottoarer och som man sedan trampar i. Ingen städning har skett sedan grusupptagningen menar läsaren.
– Är det slöhet, brist på pengar eller bristande arbetsledning? Vad beror det på? Så här ska det inte se ut i en bra kommun.

Kommunen: Gynnsamt för ogräs i år
I ett svar från Sigtuna kommun så är förklaringen att det i år har varit gynnsamt för ogräset att växa, normalt så ska rensning ske enligt skötselplanen som finns, ca 2-3 ånger per säsong beroende på behov. Växtligheten har dock skett i snabbare takt i år. Överväxt från växter över trottoarer ska hanteras ca två gånger per säsong och det sker i juni och augusti .

teatergrillen_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

defacto_helsida
colorama_jul

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

happyhomes_2019
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

connys
teatergrillen_outsider
nrh