defacto_pan2020
Ogräs och smuts i trottoarenFoto: Insändarbild
Gräs som inte rensasFoto: Insändarbild

Läsare: Varför är trottoarerna så smutsiga?

En märstabo hörde av sig angående smutsiga trottoarer som sopas för sällan och inte rensas på ogräs: - Är det slöhet, brist på pengar eller bristande arbetsledning, frågar sig märstabon.

centrum_artikel

Märstabon som hörde av sig till märsta.nu undrar varför det är så ”smutsiga” trottoarer runt om i kommunen.
– Jag vistas ofta och längre perioder utomlands i Europa. Min uppfattning är att renhållning och städning prioriteras hyfsat högt utomlands med vissa undantag förstås. Gator och trottoarer spolas, skräp plockas och man ser ofta personal som utför dessa arbetsuppgifter, säger läsaren.

Läsaren blev därför förvånad när han kom hem efter utlandsvistelsen och på sina promenader runt om i kommunen noterar att ingen städning av gångvägar och trottoarer sker förutom på ”snöröjning och grusupptagning”.
– Även det sker med sviktande kvalitet, anser läsaren.

”Inte städats sen grusupptagning”
Det som läsaren reagerar på är att ogräs, kvistar, skräp, asfaltsrester och inte minst bär från uthängande träd som faller ner på trottoarer och som man sedan trampar i. Ingen städning har skett sedan grusupptagningen menar läsaren.
– Är det slöhet, brist på pengar eller bristande arbetsledning? Vad beror det på? Så här ska det inte se ut i en bra kommun.

Kommunen: Gynnsamt för ogräs i år
I ett svar från Sigtuna kommun så är förklaringen att det i år har varit gynnsamt för ogräset att växa, normalt så ska rensning ske enligt skötselplanen som finns, ca 2-3 ånger per säsong beroende på behov. Växtligheten har dock skett i snabbare takt i år. Överväxt från växter över trottoarer ska hanteras ca två gånger per säsong och det sker i juni och augusti .

defacto_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

2020_helsida
centrum_helsida2020

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider
connys
meko_outsider
nrh
centrum_sommar_out