sommar
Ogräs och smuts i trottoarenFoto: Insändarbild
Gräs som inte rensasFoto: Insändarbild

Läsare: Varför är trottoarerna så smutsiga?

En märstabo hörde av sig angående smutsiga trottoarer som sopas för sällan och inte rensas på ogräs: - Är det slöhet, brist på pengar eller bristande arbetsledning, frågar sig märstabon.

Märstabon som hörde av sig till märsta.nu undrar varför det är så ”smutsiga” trottoarer runt om i kommunen.
– Jag vistas ofta och längre perioder utomlands i Europa. Min uppfattning är att renhållning och städning prioriteras hyfsat högt utomlands med vissa undantag förstås. Gator och trottoarer spolas, skräp plockas och man ser ofta personal som utför dessa arbetsuppgifter, säger läsaren.

Läsaren blev därför förvånad när han kom hem efter utlandsvistelsen och på sina promenader runt om i kommunen noterar att ingen städning av gångvägar och trottoarer sker förutom på ”snöröjning och grusupptagning”.
– Även det sker med sviktande kvalitet, anser läsaren.

”Inte städats sen grusupptagning”
Det som läsaren reagerar på är att ogräs, kvistar, skräp, asfaltsrester och inte minst bär från uthängande träd som faller ner på trottoarer och som man sedan trampar i. Ingen städning har skett sedan grusupptagningen menar läsaren.
– Är det slöhet, brist på pengar eller bristande arbetsledning? Vad beror det på? Så här ska det inte se ut i en bra kommun.

Kommunen: Gynnsamt för ogräs i år
I ett svar från Sigtuna kommun så är förklaringen att det i år har varit gynnsamt för ogräset att växa, normalt så ska rensning ske enligt skötselplanen som finns, ca 2-3 ånger per säsong beroende på behov. Växtligheten har dock skett i snabbare takt i år. Överväxt från växter över trottoarer ska hanteras ca två gånger per säsong och det sker i juni och augusti .

defacto_helsida
sommar_centrum
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
connys