defacto_pan
Larver över hela golvet i sophuset.Foto: Insändarbild

Larver invaderade sophus

Ett sophus på Steninge backe har invaderats av larver: - Det luktar jätteäckligt och är fullt med insekter och larver i hela sophuset, säger en av de boende till märsta.nu

Ett sophus på Steninge backe har invaderats av insekter och larver. En boende uppger för märsta.nu att det är insekter och larver i hela sophuset:
– Alla grannar är förbannade och äcklade, vissa klarar inte av att gå in där.

Rikshem som äger och förvaltar de aktuella husen informerades om situationen av märsta.nu under förmiddagen. Beskedet därifrån är att det lokala kontoret agerar.

Problem med larver finns generellt i sophus och sopkärl, de behöver spolas rent sommartid:
– Soprummet sanerades från larver under dagen. Anledningen verkar vara matrester som hamnat på golvet och skapat en trivsam miljö för larverna. Det är viktigt att vara noga med att slänga sopor ordentligt och i rätt kärl för att undvika skadedjur och insekter i soprum och kring bostadshuset, skriver Frida Löwengren på Rikshems kommunikationsavdelning.

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

happy_homes_juli

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

hostlov_sigtuna
defacto_host2018
centrumbanner
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

objekt3
connys
sigtunavatten_standard
objekt2
sportfiske_banner
nrh_sigtuna
outsider
objekt4
sbrf_sep
komvuxq3_4