arlandagk_panorama
Larver över hela golvet i sophuset.Foto: Insändarbild

Larver invaderade sophus

Ett sophus på Steninge backe har invaderats av larver: - Det luktar jätteäckligt och är fullt med insekter och larver i hela sophuset, säger en av de boende till märsta.nu

centrum_pask

Ett sophus på Steninge backe har invaderats av insekter och larver. En boende uppger för märsta.nu att det är insekter och larver i hela sophuset:
– Alla grannar är förbannade och äcklade, vissa klarar inte av att gå in där.

Rikshem som äger och förvaltar de aktuella husen informerades om situationen av märsta.nu under förmiddagen. Beskedet därifrån är att det lokala kontoret agerar.

Problem med larver finns generellt i sophus och sopkärl, de behöver spolas rent sommartid:
– Soprummet sanerades från larver under dagen. Anledningen verkar vara matrester som hamnat på golvet och skapat en trivsam miljö för larverna. Det är viktigt att vara noga med att slänga sopor ordentligt och i rätt kärl för att undvika skadedjur och insekter i soprum och kring bostadshuset, skriver Frida Löwengren på Rikshems kommunikationsavdelning.

happyhomes_2019

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

colorama_april2
valsta_utveckling

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

defacto_helsida
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
fme_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

fme_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider