defacto_pan
Larver över hela golvet i sophuset.Foto: Insändarbild

Larver invaderade sophus

Ett sophus på Steninge backe har invaderats av larver: - Det luktar jätteäckligt och är fullt med insekter och larver i hela sophuset, säger en av de boende till märsta.nu

Ett sophus på Steninge backe har invaderats av insekter och larver. En boende uppger för märsta.nu att det är insekter och larver i hela sophuset:
– Alla grannar är förbannade och äcklade, vissa klarar inte av att gå in där.

Rikshem som äger och förvaltar de aktuella husen informerades om situationen av märsta.nu under förmiddagen. Beskedet därifrån är att det lokala kontoret agerar.

Problem med larver finns generellt i sophus och sopkärl, de behöver spolas rent sommartid:
– Soprummet sanerades från larver under dagen. Anledningen verkar vara matrester som hamnat på golvet och skapat en trivsam miljö för larverna. Det är viktigt att vara noga med att slänga sopor ordentligt och i rätt kärl för att undvika skadedjur och insekter i soprum och kring bostadshuset, skriver Frida Löwengren på Rikshems kommunikationsavdelning.

frisyr_december

Politiker: Trygghetscentret ska öka servicen

Politik Trygghetscentret ska även ge ökad service i och med det centrala läget och kortare kontaktvägar till kommun och myndigheter: - Vi har också stora förhoppningar att invånarna kommer uppleva ökad service genom det centrala läget och lättillgängligheten. Att känna sig trygg ger frihet och är grundläggande för invånarna och vi lovar fortsätta arbetet med satsningen ”Trygga Sigtuna”, uppger den alliansledda kommunledningen i ett uttalande.

korpen_jan-feb
sigtuna_funkis

Besvärligt väglag i trafiken

Notiser Det råder i praktiken ishalka i hela vägnätet i kommunen, detta efter gårdagens sjunkande temperatur i kombination med underkylt regn.

outsider

Bättre läge för Arlanda idag

Notiser Läget i flygtrafiken på torsdagen är bättre än i onsdags kväll då två av tre banor stängdes ner: - Det ser betydligt bättre ut idag. Vi har två banor öppna men vi räknar med att flygen kan ha 15 minuters förseningar, säger Åsa Öhman pressansvarig på Swedavia till SVT Stockholm.

sigtunavatten_standard

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

nrh
connys
banner_trerosor
funkis_2