defacto_pan2020
En av trafikolyckorna i augustiFoto: MMS-Bild

Larm om trafikolyckor minskade i kommunen

SOS Alarm fick in rekordmånga samtal om trafikolyckor i länet under augusti, i Sigtuna kommun minskade dock siffran.

centrum_artikel

Antalet samtal om trafikolyckor till SOS Alarm i augusti var rekordmånga enligt ett pressmeddelande. Flest samtal per 10 000 invånare kom från Nynäshamn med 3,9 stycken. I Sigtuna kommun var siffran 2,7/10 000 invånare, en minskning med 0,2. Dock är det bara sex andra kommuner som har högre samtalsfrekvens än Sigtuna, ytterligare tre kommuner har exakt samma siffra. I jämförelse med grannkommunerna har Väsby klart mindre med 1,3 medan Upplands-Bro har 2,8. Lägsta siffran finns i Sundbyberg med 1.0.

Totalt var det 443 samtal som kom in till SOS gällande trafikolyckor i länet. som trafikolycka räknas alla larmsamtal som gäller för fordon och spårbunden trafik.
– Det är synd att behöva konstatera att 112-samtalen gällande trafikolyckor har ökat. Vår statistik bygger på alla samtal om trafikolyckor, det vill säga att vi kan ha flera samtal om samma olycka då flera förbipasserande larmar. Samtalen till 112 kan även handla om att man behöver hjälp med sanering efter en singelolycka, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm i ett uttalande.

Dock verkar antalet skadade personer i trafikolyckor minska vilket kan kopplas till att våra bilar blir att säkrare att färdas i, enligt Bergström.

connys_helsida
kcbygg_helsida
studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

studenten2020_helsida
marina_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

stottasigtuna_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

valvet_helsida
happy_homes_mars

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

valvet_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
nrh
sommarlov_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
stottasigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider