defacto_pan
En av trafikolyckorna i augustiFoto: MMS-Bild

Larm om trafikolyckor minskade i kommunen

SOS Alarm fick in rekordmånga samtal om trafikolyckor i länet under augusti, i Sigtuna kommun minskade dock siffran.

Antalet samtal om trafikolyckor till SOS Alarm i augusti var rekordmånga enligt ett pressmeddelande. Flest samtal per 10 000 invånare kom från Nynäshamn med 3,9 stycken. I Sigtuna kommun var siffran 2,7/10 000 invånare, en minskning med 0,2. Dock är det bara sex andra kommuner som har högre samtalsfrekvens än Sigtuna, ytterligare tre kommuner har exakt samma siffra. I jämförelse med grannkommunerna har Väsby klart mindre med 1,3 medan Upplands-Bro har 2,8. Lägsta siffran finns i Sundbyberg med 1.0.

Totalt var det 443 samtal som kom in till SOS gällande trafikolyckor i länet. som trafikolycka räknas alla larmsamtal som gäller för fordon och spårbunden trafik.
– Det är synd att behöva konstatera att 112-samtalen gällande trafikolyckor har ökat. Vår statistik bygger på alla samtal om trafikolyckor, det vill säga att vi kan ha flera samtal om samma olycka då flera förbipasserande larmar. Samtalen till 112 kan även handla om att man behöver hjälp med sanering efter en singelolycka, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm i ett uttalande.

Dock verkar antalet skadade personer i trafikolyckor minska vilket kan kopplas till att våra bilar blir att säkrare att färdas i, enligt Bergström.

happyhomes_2019
ica_oktober
defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

fme_oktober
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

sigtunavatten_standard
connys
colorama_april2
defacto_outsider
nrh