panorama_centrum
Foto: Insändarbild

Larm om radioaktivt föremål

Brandkår har larmats till ett lager på Arlanda med anledning av att ett paket med en radioaktiv symbol tappats.

Vid 17.10-tiden larmades brandkår till Fraktvägen på Arlanda med anledning av att en fraktfirma tappat ett paket med en radioaktiv symbol enligt Räddningscentralen Mitt. Brandkår är på väg till platsen och man vet ännu inte vad det är för innehåll i paketet. Just nu finns ingen fara för allmänheten. Det är dock inte ovanligt med att fraktfirmor hanterar den här typ av paket enligt Räddningscentralen.

Brandkåren hade kontakt med Strålskyddsmyndigheten och fick rådgivning för att hantera paketet, vid 18.15 var paketet ute och man mätte om det fanns strålning i lokalen. Den aktuella firman utrymdes i samband med insatsen. Klockan 18.50 stod det klart att det inte fanns någon radioaktiv läcka och avspärrningarna hävdes.

Uppdaterad kl. 19.25

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
marina_outsider