moderater_pan_sommar
Polis på Södergatan, i höjd med SätunaskolanFoto: Magnus Granhagen

Skottlossning på Södergatan

Flera vittnen ringde polis om en skottlossning i centrala Märsta. Strax efter skjutningen lämnade en bil platsen i högfart. Flertalet tomhylsor hittades på platsen. – Vi har polisptatruller som spärrar av platsen och håller förhör, säger Thomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen.

Vid 22-tiden på måndagen larmade flera personer polisen om höga smällar på Södergatan.
– Det är flertal samtal om att det är skottlossning, det är från flera vittnen men dock ingen som sett vem som har skjutit, säger Fredrik Ladenstedt, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.

Minst åtta skott avlossades
Under drygt två timmar arbetade polisen på platsen. Man påträffade tillslut en misstänkt brottsplats och fann åtta tomhylsor.
– Man har upprättat en anmälan om grovt vapenbrott, säger Ladenstedt.

Enligt honom har man inte påträffat några skotthål på fastigheter, bilar eller andra föremål. Man har heller inte fått uppgifter om skadade personer.
– Kommer det in en skottskadad person till sjukhus så hör de av sig till oss, men det har inte kommit in någon skadad person än i alla fall, sa Ladenstedt klockan 23.45.

Bil flydde i hög fart
I samband med att skott avlossades hörde flera vittnen en bil lämna platsen i hög hastighet. Polisen vill i nuläget inte sammankoppla det med skottlossningen.
– Om det är den bilen som blivit beskjuten, skjutit, eller ett rädd vittne som har kört iväg vet vi inte, säger Ladenstedt.

Vädjar om hjälp
Polisen har förhört flera boende på adressen, och man har haft kontakt med väldigt många som hört skottljuden – man har dock inte fått tag på någon person som sett själva skjutningen.
– Om folk har sett något eller vet vad det här är så får de höra av sig till oss på 114 14, om någon på adressen hittat skotthål eller något intressant så får de kontakta oss.

På tisdag morgonen uppger Polisen att ingen person hittats skadad varken i Märsta eller på sjukhus, det fanns heller inga materiella skador:
– Det har hittats tomhylsor, konstaterar Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral.

Uppdaterad tisdag 7.42
Har du bild? Vet du mer? Kontakta redaktionen!

helsida_sfs
social_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
ewas_helsida
defacto_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
event_outsider
sfs_out
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
moderat_outsider
connys
nrh
mp_outsider2022
outsider_social
ridskola_2020_outsider