defacto_pan
Foto: Insändarbild

Larm om bränder minskade

Antalet larm om bränder sjönk i juli och var den lägsta nivån på fyra år.

marstakalaset_artikel

Förra sommaren var det rekordmånga larm om bränder i kommunen, men i år i juli kom bara larm om 17 bränder. Det motsvarar 3,5 samtal per 10 000 invånare. Snittet för juli har legat på 7,5 sen juli 2015, årets nivå är den lägsta en julimånad sedan just 2015 enligt SOS Alarm.

Värmdö hade flest samtal om bränder i länet med 8,6/10 000 invånare. Av de sex sk Attundakommunerna hade Väsby flest samtal om bränder med 5,5/10 000 invånare. Sigtuna minskade jämfört med förra året med 4,6 samtal/10 000 invånare. Våren i kommunen var det i snitt 10 samtal/10 000 invånare gällande bränder.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
kontor_thaifong

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

sommar_centrum

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

miljopris_helsida
sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

happyhomes_2019
marstakalas_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

connys
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
nrh
colorama_april