defacto_pan
Polis utredde ett bråk på Märsta station.Foto: MMS-Bild

Larm om bråk vid Märsta station – Skjutvapen ska ha setts

Vid 14.30-tiden larmades polis till Märsta station efter samtal om att flera personer slagits med varandra.

Enligt samtal till polisen ska flera personer ha slagits på Märsta station och även tillhyggen ska ha setts i samband med bråket. När polis anländer är ingen kvar på platsen och man misstänker att det kan finnas personer på tåget som stoppades under en kort tid.
– Det kom en uppgift om gärningspersoner eventuellt var på tågen, så då hade man tågstoppet en stund tills man visste att den uppgiften inte stämde, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

Inga gärningsmän eller målsägande har träffats på av polisen som avslutade ärendet kring 15.10-tiden, anmälan om missandel och brott mot vapenlagen upprättades.
– Brott mot vapenlagen då det finns uppgift att ett skjutvapen har varit synligt i den grupp av personer som bråkade med varandra, skriver Polisen på sin hemsida.

defacto_host2018
hostfest_centrum
valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

objekt2
sportfiske_banner
objekt4
nrh
outsider
komvuxq3_4
connys
objekt3
sbrf_sep
sigtunavatten_standard