defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Lärare döms för sexuellt ofredande

En lärare från kommunen döms för sexuellt ofredande mot en elev i mellanstadiet.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om hur en elev på en skola i stockholmsområdet ofredats sexuellt av en lärare folkbokförd i Sigtuna kommun. Nu har kvinnan dömts skriver SVT Stockholm. Domen för sexuellt ofredande blev skyddstillsyn med samhällstjänst samt 35 000 kronor i skadestånd till eleven.

Kvinnan har hela tiden förnekat brott men bevisunderlaget var stort bland annat i form av sms och att hon hade gjort sökningar på nätet kring ”Fängelse för hångla med minderårig” och ”Kär i en elev-Vad ska jag göra”. Hon hade också postat böner på Svenska kyrkans hemsida som åklagaren använde som bevisunderlag enligt SVT Stockholm.

Det hela uppdagades i samband med att pojkens föräldrar upptäckte sms i pojkens mobil från läraren. De slog då larm och kvinnan blev omgående av med tjänsten. Läraren ska ha varit väldigt närgående med sina elever och kramade dem i korridoren, den aktuella pojken hade kollegor sett henne pussa.

sommarlov_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

studenten2020_helsida
speedy_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_outsider
nrh
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider