mote_sommar
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Lärarbehörigheten minskade

Lärarbehörigheten i Sigtuna kommuns samtliga skolor backade en aning det gångna läsåret enligt Lärarförbundet.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterad tidigare i veckan att kommunen ska arbeta för att locka till sig fler behöriga lärare, detta genom ett kompetensförsörjningsprogram. Behörigheten i den kommunala skolan ligger enligt kommunen strax över 70 procent, enligt Lärarförbundet ligger behörigheten i samtliga skolor i kommunen på 61 procent, en nedgång med 0,7 procent jämfört med läsåret 17/16. Bara i tre andra kommuner är lärarbehörigheten sämre än i Sigtuna kommun.

Högsta behörigheten finns i Danderyd med 81 procent. I norrort ligger Sollentuna på 66 procent, Väsby på 65 procent, Vallentuna på 72 procent, Upplands-Bro på 68 procent och Järfälla 69 procent. Länssnittet är strax under 70 procent.
– Bristen på lärare slår hårdast mot de skolor som redan har en låg andel behöriga lärare. Det är inte konstigt eftersom vi lärare vet hur avgörande vi är för varandra och för möjligheten att få göra ett bra jobb, säger Johanna Jaara Åstrand, ordförande för Lärarförbundet i ett pressmeddelande.

Lärarförbundet i Sigtuna kommun har kallat till demonstrationer utanför fullmäktige med start 21:a mars, man protesterar mot situationen i skolan där man anser att besparingar görs och man är rädda för att ännu mer resurser tas från skolan

2020_helsida
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020
connys_helsida
speedy_helsida
kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
spedition_sigtuna
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
swedol_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider