center_pan21
Foto: Pressbild

Långt ifrån alla testar sig

Knappt sju procent av alla ankommande resenärer som bor i Stockholm, Uppsala eller Västernorrland provar sig vid ankomst till Arlanda.

Arlanda har en provtagningsstation för ankommande svenskar som är folkbokförda i bland annat någon av Stockholms läns 26 kommuner. Men andelen som testar sig vid ankomst är låg rapporterar P4 Stockholm. Bara 3,7 procent hade testat sig för två veckor sedan i samband med ankomst, det inkluderar boende även i Uppsala och Västernorrland. Men den här veckan är andelen som testat sig uppe i strax under sju procent.

Region Stockholm har tidigare gått ut med att det är utlandsresenärer som driver på smittan och främst är det ”Deltavarianten” som står för ökningen, den ska vara mer smittsam än tidigare mutationer av covid-19.

2020_helsida
defacto_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
andersojag

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_helsida2020
bostad_helsida
eldsjal-helsida
connys_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

andersojag_outsider
connys
eldsjal-outsider
swedol_outsider
nrh
bostad_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out