sommar

Längre tid att sälja lägenhet och hus

Det blev allt svårare att sälja både hus och bostadsrätt under 2018. Många objekt fick även prissänkas.

marstakalaset_artikel

Bostadssajten Booli.se har gått igenom siffrorna på bostadsmarknaden för 2018. För Sigtuna kommun konstateras att fler hus lades ut till försäljning, 341 stycken vilket var 31 fler än 2017. Snittpriset för en villa i kommunen var 4,3 miljoner kronor, det var en minskning med 60 000 kronor men nästan en ökning med en miljon jämfört med 2014.

Andelen prissänkta objekt var hela 13,5 procent, att jämföra med 2017 då 7,4 procent prissättes och 2015 då bara 4,4 procent sänktes. Det tog i snitt en månad att sälja ett objekt baserat på annnonstiden som var 29 dagar under 2018, 2017 var annonstiden knappt tre veckor.

På bosjadsrättssidan var ökningen av objekt 25 stycken och totalt såldes 554 bostadsrätter i kommunen 2018. Snittpriset på en lägenhet var 1,7 miljoner, en nedgång med nästan 100 000 kronor, hela 18,6 procent fick prissänkas, att jämföra med 2017 då 7 procent sänktes och 2014 då bara 1,1 procent sänktes. I snitt tog det drygt tre veckor för att få till en försäljning av en bostadsrätt, en ökning med fyra dagar. 2014 tog det bara två veckor att sälja.

kontor_thaifong
marstakalas_helsida
arlanda_golf_juli
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum
ica_valsta_choklad
sommar
happyhomes_2019
defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
nrh
connys