moderaterna_panorama

Lång väntetid för körkort

Att ta körkort i år är bara att glömma, väntetiden för en uppkörning är drygt ett halvår.

Det finns inga lediga uppkörningstider för den som vill ta körkort i år rapporterar Mitt i Stockholm. Vissa förarprovskontor har dock lagt in extra tider för teoriprov på kvällar och helger och det kan även komma in tider för uppkörning. Man kan också vara på hugget för återbudstider som bokas via webben. Det går även att bege sig till en annan del av landet för uppkörning. Anledningen är att coronapandemin bidragit till att Trafikverkets förarprovskontor kraftigt minskat antalet uppkörningstider i våras.

För kommuninvånare är det förarprovskontor i Sollentuna, Vallntuna och Järfälla som är geografiskt närmast om man inte beger sig till Uppsala län.

centrum_sommar2022_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
liber_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
nrh