defacto_pan2020
Foto: Sigtuna kommun

Lång väntan om besked för man som vill hoppa av kriminalitet

En man som ville hoppa av det kriminella livet fick vänta över en månad för att få hjälp av kommunen.

centrum_artikel

SVT Stockholm rapporterar att en man klev in på kommunhuset kort efter att någon kastat in en brandbomb och bett om att få hjälp att hoppa av det kriminella livet. Men Sigtuna kommun hade ingen sådan verksamhet. Istället ände han sig via en kompis till avhopparverksamhet som utredde honom och bedömde att han var seriös. Nu väntar han på att Sigtuna kommun ska göra färdigt en utredning och ta beslut om de ska betala för programmet eller inte.

Mannen själv säger till SVT att livet nu är stressigt både för honom och hans familj då de hela tiden tänker på honom och om han ska överleva, om han skaffa hjälp. Före jul skulle han få besked av socialsekreteraren, men denne har gått på julledighet och under tiden får han fortsätta hålla sig gömd.

Annika Gustafsson som arbetar som chef på enheten för missbruk och våld i nära relationer säger till SVT att man normalt arbetar snabbare än i det här fallet.
– Ja, jag är förvånad att det tagit så här lång tid, men å andra sidan måste vi också göra ordentliga utredningar innan vi fattar beslut i sådana här fall och då kan det ibland dra ut på tiden. Men då brukar vi också förmedla det till personerna, uppger hon för SVT.

Ett positivt besked skulle betyda mycket för mannen, men i dagsläget vet han inte om kommunen ska betala eller inte.
– Om jag får ja nu, så vet jag att jag är på rätt väg och får hjälp med att börja plugga, skaffa jobb, kanske bli försäljare och börja fundera på att skaffa barn och fixa en framtid för mig själv och familjen. Inte fortsätta leva på svarta pengar, vara stressad och titta mig över axeln hela tiden, som kriminell man vet aldrig hur länge man överlever, säger mannen enligt SVT Stockholm.

speedy_vinter_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening