moderaterna_panorama
Foto: Sigtuna kommun

Lång väntan om besked för man som vill hoppa av kriminalitet

En man som ville hoppa av det kriminella livet fick vänta över en månad för att få hjälp av kommunen.

SVT Stockholm rapporterar att en man klev in på kommunhuset kort efter att någon kastat in en brandbomb och bett om att få hjälp att hoppa av det kriminella livet. Men Sigtuna kommun hade ingen sådan verksamhet. Istället ände han sig via en kompis till avhopparverksamhet som utredde honom och bedömde att han var seriös. Nu väntar han på att Sigtuna kommun ska göra färdigt en utredning och ta beslut om de ska betala för programmet eller inte.

Mannen själv säger till SVT att livet nu är stressigt både för honom och hans familj då de hela tiden tänker på honom och om han ska överleva, om han skaffa hjälp. Före jul skulle han få besked av socialsekreteraren, men denne har gått på julledighet och under tiden får han fortsätta hålla sig gömd.

Annika Gustafsson som arbetar som chef på enheten för missbruk och våld i nära relationer säger till SVT att man normalt arbetar snabbare än i det här fallet.
– Ja, jag är förvånad att det tagit så här lång tid, men å andra sidan måste vi också göra ordentliga utredningar innan vi fattar beslut i sådana här fall och då kan det ibland dra ut på tiden. Men då brukar vi också förmedla det till personerna, uppger hon för SVT.

Ett positivt besked skulle betyda mycket för mannen, men i dagsläget vet han inte om kommunen ska betala eller inte.
– Om jag får ja nu, så vet jag att jag är på rätt väg och får hjälp med att börja plugga, skaffa jobb, kanske bli försäljare och börja fundera på att skaffa barn och fixa en framtid för mig själv och familjen. Inte fortsätta leva på svarta pengar, vara stressad och titta mig över axeln hela tiden, som kriminell man vet aldrig hur länge man överlever, säger mannen enligt SVT Stockholm.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

2020_helsida
connys_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

ewas_helsida
mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

marinan_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
connys
swedol_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider